24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΠΟΤΑΜΙ....πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο ....ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ



Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την αμφίσημη τοποθέτηση του Χάρη Θεοχάρη ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ...
«ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι» χάριν της προσπάθειας διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλείται ριζοσπαστικό κέντρο ...
τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

«Ο Χάρης όπως μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσάς είναι στο Ποτάμι, και στη γραμμή που έχει χαράξει το Ποτάμι» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούργιου. Θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί κόσμος –άνθρωποι που δημιουργούν, άνθρωποι καθημερινοί, αλλά και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει- και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Θεοχάρης».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του πάντως, ο κ. Θεοδωράκης έκανε μια αναφορά που μπορεί και να θεωρηθεί εμμέσως σαν αιχμή προς τον κ.Θεοχάρη, σήμερα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού.

«Το με ποιους θα συνεργαστείς για να αλλάξεις κάτι προϋποθέτει ότι έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξεις. Οι συνεργασίες δεν γίνονται για να εξασφαλίσει ο Θεοδωράκης, ο Θεοχάρης, η Γεννηματά, ή ο οποιοσδήποτε βουλευτής τη θέση του στο μέλλον. Οι συνεργασίες γίνονται για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Εάν δούμε λοιπόν, ότι συμφωνούμε στο πώς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, ας πάμε σε συνεργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο πριν από τα άλογα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη «να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο» υποστηρίζοντας -διά της τεθλασμένης- ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε. 

Στις σημερινές του δηλώσεις πάντως ο κ Θεοδωράκης παραδέχθηκε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν πτώση της επιρροής του κόμματός του αλλά εμφανίστηκε διστακτικός να δηλώσει ότι η πρωτιά της ΝΔ ανατρέπει την σημερινή πολιτική κατάσταση. 

«Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για δημοσκοπήσεις που οδηγούν σε ανατροπή της παρούσας κατάστασης. Μέσα στο 2015 περάσαμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος απ' αυτή τη συνεχή προεκλογική περίοδο και φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Σε ό,τι μας αφορά πράγματι υπάρχει μια πτώση - εμείς δεν είμαστε απ΄αυτούς που κρυβόμαστε αλλά η πολιτική ξέρετε δεν είναι μια μαθηματική πράξη. Ο δικός μας σκοπός είναι να δίνουμε τροφή στην ελληνική κοινωνία, να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και να προτείνουμε μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας που αυτή τη στιγμή βιώνει πάρα πολλά προβλήματα» επισήμανε ο πρόεδρος του Ποταμιού.


Η δήλωση του Χάρη Θεοχάρη για τον Σταύρο Θεοδωράκη   εθεσε ή όχι θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης; Μια απάντηση του κ. Θεοχάρη σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ερμηνεύθηκε ως έμμεση «παρότρυνση» στον Σταύρο Θεοδωράκη να παραιτηθεί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης, «ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής». 

Η ερμηνεία που δόθηκε στην δήλωση αυτή του βουλευτή του Ποταμιού είναι ότι εμμέσως ο κ. Θεοχάρης θέτει ζήτημα ηγεσίας.

Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, ο Χάρης Θεοχάρης έδωσε διευκρινίσεις σε ένα τουίτ στο οποίο υπογραμμίζει: «Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη,ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον
 Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο» θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι δήθεν ζητά από τον Σταύρο Θεοδωράκη να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.



Η δήλωση πάντως του κ. Θοεχάρη προκάλεσε ήδη αντιδράσεις. Πιο χαρακτηριστική αυτή του έτερου βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού. 



Ψαριανός: Ο Θεοδωράκης δεν είναι Ιφιγένεια«Δεν καταλαβαίνω πώς η θυσία του Σταύρου Θεοδωράκη θα βοηθήσει να προχωρήσουμε; Τι είναι, Ιφιγένεια;», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στο Mega, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του κ. Θεοχάρη.

Οταν ρωτήθηκε αν κάποιος άλλος θα μπορούσε να βοηθήσει το Ποτάμι να προχωρήσει, ο κ. Ψαριανός απάντησε ότι μάλλον ο κ. Θεοχάρης «εννοεί τον ίδιο. Δεν ξέρω, για να λέει ότι κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσουμε, κάτι τέτοιο σκέφτομαι», ενώ πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά θέμα πολιτικών επιλογών. «Δεν είναι τροχοπέδη ο κ. Θεοδωράκης. Αν αλλάξει, θα εκτοξευθεί το Ποτάμι; Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Ψαριανός, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι όλα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος σε ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου