24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί καθοριστικής σημασίας την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου


Επίκαιρη ερώτηση με θέμα την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων κατέθεσαν 47 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας... 
ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να αφήσει στην άκρη ιδεοληψίες και να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις που η ίδια....
έχει δεσμευτεί».

Με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδος, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί καθοριστικής σημασίας την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Και αυτό γιατί οι αποκρατικοποιήσεις, μπορούν να συμβάλουν στην εισαγωγή τεχνογνωσίας, στον εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, μπορούν να έχουν και ταμειακά οφέλη, συντελώντας στον περιορισμό των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και, τελικά, στη μείωση του δημοσίου χρέους.

Τις αλήθειες αυτές αναγνώρισε, τουλάχιστον λεκτικά, και η Κυβέρνηση, αφού - σε αντίθεση με όσα για χρόνια υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ - στον αριστερό προϋπολογισμό της αναφέρεται στα ‘’πολλαπλά οφέλη” των αποκρατικοποιήσεων για την Ελληνική οικονομία, καταγράφοντας μάλιστα πρώτο “την άμεση μείωση του δημοσίου χρέους” (Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2016, σελ. 141).

Δυστυχώς, όμως, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, παρά τις όποιες προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ, είναι φτωχά.

Ταυτόχρονα εγείρονται ερωτήματα από τις συνεχείς, δημόσιες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις Υπουργών με το ΤΑΙΠΕΔ, από εμπόδια που θέτουν, από αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών, αλλά και από δημόσιες τοποθετήσεις διοικήσεων εταιρειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αφήσει στην άκρη - και σε αυτό το πεδίο - τις ιδεοληψίες, τις αντιφάσεις, τις παλινωδίες, την πολυγλωσσία, την αβελτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου