24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών....


Αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υφ. Εξωτερικών
Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι ηγέτες εμπνέουν. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ηγέτης, είναι τυχοδιώκτης. Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός ..
μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, θίγοντας ουκ ολίγες φορές με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουν απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας, σχεδόν στα όρια σχιζοφρένειας», είπε αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα με αιχμή του δόρατος το προσφυγικό και την αξιολόγηση.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πίστεψε πως θα μας δώσουν λεφτά οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Αμερικάνοι», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πολιτικό κεφάλαιο με πρωτοφανώς ραγδαίο ρυθμό καθότι «ο ψηφοφόρος, όσο φανατικός και να ήταν, κατάλαβε ότι τον κορόιδευαν». Ο Τσίπρας χάνει την πολιτική του νομιμοποίηση και τώρα δεν πρόκειται να κέρδιζε εκλογές, πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε διάφορες αντιφάσεις κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

-η Βενεζουέλα έφυγε από τη μόδα, ξεχάστηκε. Σταμάτησαν τα ταξίδια και οι υποσχέσεις για δωρεάν πετρέλαιο από μια χώρα με εκρηκτικό πληθωρισμό και ακραίες συνθήκες φτώχειας.

-άνθρωποι που έκαναν καριέρα με πορείες κατά των ιδιωτικοποιήσεων, τώρα ψηφίζουν το υπερταμείο.

Έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, λέγοντας πως δεν έχει σημειωθεί ποτέ σε άλλη χώρα τέτοια καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης αλλά και στον τρόπο αποπομπής της Κατ. Σαββαΐδου από την ΓΓΔΕ.

Σενάρια οικουμενικής

Ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε κατηγορηματικά το σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης με την έννοια της συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο σχήμα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά φιλοσοφίας που απλά θα παρέτεινε τη στασιμότητα. Η πορεία στο εξής είναι να «ακολουθήσουμε τη βούληση του ελληνικού λαού και, αν αποφασίσει ότι δεν του αρέσει η παρούσα κυβέρνηση, θα γίνουν εκλογές», είπε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας την απορία «γιατί ο κόσμος τρομάζει με τις εκλογές».

Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, τον Ιούλιο η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ

Αποκλειστικά στην ολιγωρία της κυβέρνησης απέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τη μέχρι στιγμής αδυναμία ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης, το οποίο χαρακτήρισε ως μοναδική ρεαλιστική έξοδο από την κρίση.

«Αν η κυβέρνηση έκανε αυτά που έπρεπε, η αξιολόγηση θα έκλεινε αύριο» είπε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για… φυγοπονία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει, αλλά και να το εφαρμόσει και χωρίς να πληρώσει το κόστος».

Στο σημείο αυτό τόνισε τη σημασία της ταχύτητας στην εφαρμογή: όσο χάνουμε χρόνο, τόσο πλήττεται η πραγματική οικονομία, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός, τόσο αυξάνονται τα μέτρα.

«Καλό είναι ο Τσίπρας να πάρει τα μέτρα. Αν περάσει ο μήνας Μάρτιος, τα πράγματα θα ξεφύγουν. Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, τον Ιούλιο η Ελλάδα χρεοκοπεί και βγαίνει από το ευρώ», προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι είναι θέμα αριθμών: «Τον Ιούλιο έχουμε 9 δισ. δανειακές υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βρει. Δεν φτάνει να κλείσει την αξιολόγηση, πρέπει να την κλείσει γρήγορα», είπε, χαρακτηρίζοντας τον φόβο του Grexit, «απολύτως ορατό».

Τραγική η απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «άγαρμπη» την κίνηση της Αυστρίας να συγκαλέσει σε σύσκεψη τις χώρες του βαλκανικού διαδρόμου, αποκλείοντας την Ελλάδα, και την κατηγόρησε για βιασύνη. Για την αντίδραση της Ελλάδας -ανάκληση πρέσβεως στην Αυστρία- είπε πως «θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική». Η κυβέρνηση δεν «μιλάει κοινή γλώσσα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους», δήλωσε κατηγορηματικά.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «τραγικό» το άνοιγμα των συνόρων, σε μια περίοδο που «ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις του», κάνοντας λόγο για έλευση 1 εκατομμυρίου προσφύγων. Συνεπώς, η πρώτη μονομερής κίνηση έγινε από την Ελλάδα. «Δεν μπορείς ως μέλος μιας κοινότητας να προχωράς μονομερώς σε άνοιγμα των συνόρων», είπε. «Αν δεν υπάρξει έλεγχος της ροής, θα μας κλείσουν αναπόφευκτα τα σύνορα».

Τράπηκε σε φυγή ο Γιάννης Αμανατίδης

Αποχώρησε από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του σε πάνελ που ακολουθούσε μετά την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου