ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ryanair.... Γιατί αποχωρεί νωρίτερα από την ΕλλάδαΜετά την Ιταλία στην οποία η Ryanair είχε χρησιμοποιήσει την Ελλάδα

 σαν απειλή ήρθε η σειρά της χώρας μας να γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της ιρλανδικής low cost εταιρείας.

Σύμφωνα με συνέντευξη ..που παραχώρησε στο “Βήμα της Κυριακής” ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Ντέιβιντ Ο” Μπράιεν, η Ryanair «εξαναγκάζεται να προχωρήσει» σε τερματισμό κατά δύο μήνες νωρίτερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στην χώρα μας. Ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζει και η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει νέους φόρους στο τουριστικό προϊόν, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξηγεί πως, πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη μετά την παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας, ήδη από τις αρχές του 2014, για αύξηση της επιβατικής κίνησης, διαχρονικά από τους αρμόδιους υπουργούς.


«Έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας»,τόνισε σε έντονο ύφος.

Σε ότι αφορά την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, την οποία ο εκπρόσωπος της Ryanair χαρακτήρισε “Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδος” κι ανέφερε ότι ότι στην πρόταση της εταιρείας για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας η κα Κουντουρά είχε απαντήσει ότι “δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της”.

”Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, το μόνο που ανακοίνωσε ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο είναι εξαιρετικό για τους ωφελούμενους, όμως δεν είναι δυνατόν η στρατηγική για τον τουρισμό να περιορίζεται στην ανακύκλωση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων” σχολιάζει ο Ο” Μπράιεν.

Οι προτάσεις που έχει διατυπώσει η αεροπορική εταιρεία περιλαμβάνουν μειωμένα τέλη και φόρους κατά τους μήνες εκτός high season, με απαλλαγή των ναύλων για τα μικρά αεροδρόμιααπό το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, που ανέρχεται σε 12 ευρώ ανά επιβάτη, καθώς και μείωσή του κατά 50% στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εφόσον τα κίνητρα αυτά ισχύσουν για πέντε χρόνια, η Ryanair δεσμεύεται να φέρει επιπλέον 2 εκατ. επιβάτες στην Αθήνα και ακόμη 3,5 εκατ. στα περιφερειακά αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στη χαμηλής ζήτησης περίοδο ως το 2018. Όπως λέει χαρακτηριστικά, “είναι καλύτερο να έχεις επιβάτες χωρίς φόρους, παρά φόρους χωρίς επιβάτες”.

Η αρχή των ακυρώσεων θα γίνει από το νησί της Κω, ο τουρισμός του οποίου έχει πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε δηλώσεις τους στον ιρλανδικό indepentent, τουριστικοί πράκτορες της χώρας ανέφεραν ότι οι Ελλάδα είναι ένας από τους προορισμούς που ζημιώνονται φέτος το καλοκαίρι εξαιτίας του μεταναστευτικού και των προβλημάτων με την τρομοκρατία.