24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Παύλος Πολάκης....Δεν τα βρίσκανε στην μίζα γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2007 για τη προμήθεια των ασθενοφόρων



«Δεν τα βρίσκανε στην μίζα, γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2007 για τη προμήθεια των ασθενοφόρων» τόνισε από την Κοζάνη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Παύλος Πολάκης και... 
την διάρκεια της τελετής παράδοσης των 14 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. 
Ο Π. Πολάκης χαρακτήρισε ως αμαρτωλή την ιστορία του διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2007, ο οποίος στην συνέχεια μπλοκαρίστηκε για τέσσερα χρόνια, ενώ 

ακολούθησαν τρεις αλλαγές στις διοικήσεις του ΕΚΑΒ σε σχέση με τις πολιτικές ηγεσίες. «Όλα αυτά - σας το λέω καθαρά - έγιναν γιατί δεν τα έβρισκαν στην μίζα».



Κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης, «συντομεύθηκε η διαδικασία ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο από έξι μήνες σε δεκαπέντε ημέρες και έτσι καταφέραμε να προμηθευτούμε τα ασθενοφόρα». Στο ελληνικό κράτος – συνέχισε ο κ. Πολάκης - τα ασθενοφόρα κόστισαν 48.000 ευρώ έκαστο, ενώ για τα 96 ασθενοφόρα 

που υπολείπονται, προβλεπόταν για το καθένα να καταβληθούν 63.000 ευρώ. «Αρνηθήκαμε να πληρώσουμε για το ίδιο προϊόν περισσότερα χρήματα και έτσι θα γίνει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια των υπόλοιπων ασθενοφόρων» υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στην ομιλία του φρόντισε να κάνει ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στην Υγεία, αναφερόμενος στις προσπάθειες του υπουργείου του για προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Μίλησε δε, για «βαθύ παρακράτος» που προσπάθησε να ακυρώσει τον διαγωνισμό του ΚΕΛΠΝΟ για 400 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 100 θέσεις ιατρών.

 «Όμως δεν τα δεν τα κατάφεραν, και ανακοινώθηκε ο οριστικός πίνακας των 100 επιτυχόντων με τις υπογραφές της επιτροπής του ΚΕΛΠΝΟ (…) Είναι ο πίνακας που διορθώσαμε, γιατί βγάλαμε από την μέση τα μπιλιετάκια των βουλευτών και των υπουργών, γιατί αυτοί έτσι είχαν μάθει να διορίζουν» υπογράμμισε. Ο Παύλος Πολάκης χειροκροτήθηκε θερμά από τους συγκεντρωμένους, όταν με αφορμή τον παραπάνω διαγωνισμό τόνισε


 ότι «εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους» και αναφερόμενος στις αξίες της Αριστεράς, σημείωσε ότι «αυτές μπορούν να κερδίσουν τον κόσμο όταν ο ίδιος ο κόσμος δει μετρήσιμο αποτέλεσμα στη ζωή του. Όταν προσληφθούν και οι υπόλοιποι νοσηλευτές σημείωσε ότι θα ανοίξουν 130 κρεβάτια που σήμερα παραμένουν κλειστά στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας. 


Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην «πληγή» της μείωσης των γιατρών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ "από 5000 σε 2500 μέσα σε μία εβδομάδα", συνεπεία των επιλογών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και υποσχέθηκε ότι στο νομοσχέδιο που έρχεται την προσεχή περίοδο, «θα δώσουμε τη δυνατότητα να μείνουν στο σύστημα οι γιατροί ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ θα να δώσουμε την δυνατότητα και σε αυτούς που έφυγαν, εάν το επιθυμούν να επιστρέψουν». 

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στους χειρισμούς του προκατόχου του, λέγοντας ότι «μου κουνάει το δάκτυλο ότι θα με κλείσει φυλακή, αλλά τον προκάλεσα προχθές με αυτά που βγήκαν για το ΚΕΛΠΝΟ, να δούμε τελικά ποιος θα μπει στην φυλακή».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των νοσοκομείων το οποίο χαρακτήρισε «ως μεγάλη επανάσταση αντίστοιχη με αυτή του ΕΣΥ, με στόχο τα χρήματα που δαπανώνται να επιστρέφουν στους πολίτες». Άσκησε δριμεία κριτική στις κυβερνήσεις από το 1996 μέχρι το 2009 για τον τρόπο που δαπάνησαν τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία για την υγεία. 

«Κάθε χρόνο δαπανούσαμε από τον προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία 18 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6,5 δισ. ευρώ ήταν μαύρο χρήμα υπερτιμολογήσεων. Κάντε τον λογαριασμό για να δείτε τι ποσοστό ήταν στο δημόσιο χρέος αυτό το γλέντι αυτό το πάρτι το οποίο έγινε από το 1996 μέχρι το 2009 στο χώρο της υγείας. Ακόμη και σήμερα, που η χρηματοδότηση λόγω μνημονίου έπεσε στα 10 δισ. ευρώ, ξέρουμε ότι οι μαύρες υπερτιμολογήσεις υπολογίζονται σε 2,5 δισ. ευρώ» ανέφερε και υποσχέθηκε ότι αυτό θα το αλλάξει η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο.


Τέλος, ο κ. Πολάκης μίλησε με θερμά λόγια για την περιφερειακή αρχή και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει στον χώρο της υγείας με την πρόσθετη χρηματοδότηση που δίνει στους επικουρικούς γιατρούς της Περιφέρειας, ενώ έκανε τιμητική αναφορά στον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη «που εθελοντικά πραγματοποιεί εφημερίες στο νοσοκομείο Κοζάνης και Πτολεμαΐδας».
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης ανακοίνωσε 

ότι από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που λαμβάνει η Περιφέρεια από τη ΔΕΗ, θα χρηματοδοτήσει την πρόσληψη 20 διασωστών που θα εργαστούν για τα επόμενα τρία χρόνια στο ΕΚΑΒ, προκειμένου τα ασθενοφόρα που παραλαμβάνει σήμερα να έχουν προσωπικό για την ομαλή λειτουργία τους.
«Η παραλαβή του νέου κτιρίου, με το σύγχρονο ψηφιακό κέντρο με την ανανέωση του εξοπλισμού ραδιοδικτύου που καλύπτει ολόκληρη της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η παράδοση του νέου στόλου των υπερσύγχρονων ασθενοφόρων, οδηγεί την παροχή υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε μια νέα εποχή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Κατσαγιανόπουλος.


Το Σάββατο ο Παύλος Πολάκης θα επισκεφθεί τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Περιφέρειας - το Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας και το Μαμάτσειο της Κοζάνης, όπου θα συμμετάσχει σε συσκέψεις με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου