24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

ΜΙΖΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.....προτείνει εισαγγελέας να καθίσουν πρώην διοικητής του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές Κλινικών...Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να καθίσουν πρώην διοικητής του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δύο πρώην διευθυντές Κλινικών του...Νοσηλευτικού Ιδρύματος, ο ένας της Νευροχειρουργικής κι ο άλλος της Ορθοπεδικής, για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη.


Στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου ζητά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Η πράξη αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, διάστημα κατά το οποίο κατείχαν τα παραπάνω πόστα.
Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά,

κ.ά.- που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιριών. Η ζημιά που φέρεται ότι προκλήθηκε στο Νοσοκομείο προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες.
Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφονται ακόμη “αυθαίρετες” πρακτικές σχετικά με περιστατικά ασθενών, που ενώ ήταν τακτικά χαρακτηρίζονταν ως “επείγοντα”.


Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.
Η παραπάνω εισαγγελική πρόταση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης που είχε υποβληθεί, πριν από δύο χρόνια, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Τότε ο ίδιος εισαγγελέας εισηγήθηκε να παραπεμφθούν τα ίδια πρόσωπα στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου, 

αλλά οι Εφέτες με βούλευμα αποφάσισαν να δικαστεί μόνο ο διοικητής του "Ιπποκράτειου", απαλλάσσοντας τους δύο διευθυντές.
Κατά του βουλεύματος ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης που έγινε δεκτή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με συνέπεια η υπόθεση να επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελέα. Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν ακόμη 18 γιατροί του «Ιπποκράτειου» που απηλλάγησαν όμως με το βούλευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου