24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Έρχονται αλλαγές ΚΑΜΙΚΑΖΙ .... Αφού ψήφισε δύσκολα μέτρα, ας βρει και καμιά δεκαριά υπουργούς και συμβούλους να τα διαχειριστούν



Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος και πολύ περισσότερο ένας κατά τεκμήριο έξυπνος -αν και όχι τόσο έμπειρος- πολιτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρας ότι όλα όσα υπέγραψε έχουν ελάχιστες πιθανότητες να.. φέρουν ανάπτυξη και να βγει η χώρα από την κρίση και το φονικό σπιράλ της ύφεσης.

Επειδή ακριβώς, λοιπόν, μόλις έβαλε την υπογραφή του, κοιτάει και φυσικά διαβάζει και ο ίδιος με πολλή προσοχή όλα όσα περικλείει η συμφωνία, ανακαλύπτοντας κάποια πράγματα που είμαι σίγουρος ότι


δεν είχε καθόλου φανταστεί πως θα τα υπέγραφε και θα του συνέβαιναν σε αυτή τη ζωή. Οπως οι αποκρατικοποιήσεις «θατσερικής προβολής» στις αστικές συγκοινωνίες, στην ενέργεια, στα αεροδρόμια, αλλά και η διάταξη για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Λες και πουλάς ένα σπίτι με βρετανικό δίκαιο.

Παρεμπιπτόντως, ένας πρωθυπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάσει και να αναλύσει ένα μνημόνιο 7.500 σελίδων, άλλη είναι η δουλειά του. Πόσο διαφορετικά θα ήταν, όμως, γι' αυτόν αν αντί για μερικούς «καλούς και έμπιστους ανθρώπους» γύρω του, φίλους και συντρόφους, είχε κανονικούς επαγγελματίες, νομικούς, οικονομικούς και διοικητικούς παράγοντες, με γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου να του επισημαίνουν τι... περνάει κάτω από τα πόδια του και τι υπογράφει νύχτα;

Δικιά του απόφαση και δικαίωμά του βεβαίως είναι με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει και στο γραφείο και στην κυβέρνησή του, αλλά αφού μας κυβερνάει, ας πούμε κι εμείς μια γνώμη.

Λοιπόν, αυτό που έφερε τώρα ο πρωθυπουργός στη Βουλή είναι ασήκωτο φορτίο για άσχετους ή, έστω, ρομαντικούς αριστερούς υπουργούς, φίλους, «αδελφούς» και συντρόφους. Δεν ξέρουν και φυσικά δεν μπορούν, φτύνοντας και βρίζοντας όπως ο Πολάκης ή γράφοντας ανοησίες στο fb όπως ο Καρανίκας, να διοικήσουν όχι χώρα σε κρίση, αλλά ούτε περίπτερο σε κεντρική πλατεία.

Λογικά έχει πολιτικό χρόνο να κυβερνήσει μερικούς μήνες ακόμη, μέχρι να ξαναβρεθεί μπροστά σε κρίση και αξιολόγηση από τους δανειστές, μπορεί μέχρι το φθινόπωρο που θα αντιμετωπίσει τα Εργασιακά ή τέτοια εποχή του χρόνου που θα βρει μπροστά του και πάλι τεράστιες δόσεις, ύψους 10-12 δισ. ευρώ, να πληρώσει.

Αφού ψήφισε δύσκολα μέτρα, ας βρει και καμιά δεκαριά υπουργούς και συμβούλους να τα διαχειριστούν. Από αριστερούς «μαϊντανούς» ξέρει και έχει και πολλούς να στολίσει την κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος γνωρίζει να το χειρίζεται επιτυχώς πολιτικά.

Αν το αφήσει έτσι, όμως, χωρίς ικανούς ανθρώπους, θα γελοιοποιηθεί και θα καταρρεύσει πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι νομίζει και αυτός και η κυβέρνησή του. Ξέρει πολύ καλά μέσα του ότι με δυσκολία μπορεί να βρει ικανά στελέχη στη σημερινή κυβέρνηση που να μετριούνται στα δέκα δάχτυλά του. Ούτε φυσικά θα πείσει κανέναν με τον Κουβέλη και... κάποια Μαριλίζα που απλά έτυχε να γνωρίζει τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Από ζαριές ξέρει ο Τσίπρας, ας ρίξει, λοιπόν, άλλη μία, η οποία μπορεί όχι μόνο να ωφελήσει τον ίδιο, αλλά και τη χώρα.
 Έρχονται  αλλαγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου