24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τζιτζικώστας: "Αν ήμουν εγώ Πρόεδρος, ο Άδωνις ΔΕΝ θα ήταν αντιπρόεδρος... ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ?




Συνέντευξη με αιχμές από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, για τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και για τις...
συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες.


Ο κ. Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha είπε ότι η ΝΔ θα έπρεπε πρώτα να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση στους πολίτες και μετά να ζητήσει εκλογές. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα με τίποτα να δω τη ΝΔ να φοράει τα ρούχα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση».

Για τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνη Γεωργιάδη, επισήμανε ότι αν ήταν ο ίδιος πρόεδρος του κόμματος δεν θα τον έκανε αντιπρόεδρο, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει τεράστιες διαφορές μαζί του και ιδεολογικές και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται.
Όσο για τη φημολογία που υπήρξε πριν από το συνέδριο της ΝΔ ότι είχε συμφωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει αντιπροεδρία του κόμματος, κάτι που δεν έγινε, τη διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας μάλιστα ότι πολύ δύσκολα είναι συμβατές οι ιδιότητες του περιφερειάρχη και του αντιπροέδρου της ΝΔ.
Απέκλεισε μάλιστα κάθε ενδεχόμενο να μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα ή να δημιουργήσει δικό του, λέγοντας και πάλι: «Η ΝΔ είναι το σπίτι μου...».

«Αισθάνομαι ότι έχουμε μπει σε μια στείρα αντιπολιτευτική ρητορική. Το 'φύγετε' από μόνο του δε λέει τίποτα απολύτως. Εγώ θα ήθελα από τη ΝΔ να εμφανίσει πρώτα προτάσεις συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες και να ζητήσει αργότερα εκλογές. Όταν δεν έχει εμφανίσει ακόμα στον κόσμο ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων, ένα ξερό 'φύγετε' είναι κατά την άποψή μου λάθος τακτική, διότι κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε ένα κενό σύνθημα. Δεν θα ήθελα με τίποτα να δω τη ΝΔ να φοράει τα ρούχα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ανεύθυνη δύναμη έλεγε ένα ξερό 'φύγετε' χωρίς προτάσεις και είδαμε τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι βιαστήκαμε να ζητήσουμε εκλογές. Το λέω με αγωνία, επειδή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ελπίδα για να πάρει τα πάνω της η χώρα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Τόνισε δε ότι «στη ΝΔ υπάρχουν λαμπρά μυαλά και ικανοί άνθρωποι, που μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή, να προσφέρουν και να συμμετέχουν. Δεν είναι μόνο τα πολιτικά στελέχη. Υπάρχουν τα λεγόμενα μεσαία στελέχη από την ίδια την κοινωνία (από τα επιμελητήρια, από τα πανεπιστήμια, από την αγορά). 

Σε αυτούς τους ανθρώπους θα ήθελα να δώσει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο η ΝΔ, επειδή πιστεύω πως είναι σε θέση να εμφανίσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Θέλω μια ΝΔ που θα ξαναγίνει μεγάλη, που θα διευρυνθεί και προς τα δεξιά της και προς το κέντρο, που θα κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών, όχι επειδή αυτό έχει ανάγκη η ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά για να κυβερνήσει καλά και την επόμενη μέρα».

Ο κ. Τζιτζικώστας παραδέχτηκε ότι «έχουν γίνει στη ΝΔ βήματα στη σωστή κατεύθυνση, όπως η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να συμμαζευτούν τα οικονομικά. Το αίτημα που είχα βάλει με την υποψηφιότητά μου για την προεδρία είναι επίκαιρο: Να ανοιχτεί η ΝΔ και πάλι στην κοινωνία. Ο κόσμος θέλει ανανέωση και θα ήθελα να τη δω να γίνεται με πιο αποφασιστικά βήματα».

Για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη:
Έχουμε τεράστιες διαφορές με τον Άδωνη Γεωργιάδη και ιδεολογικές και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται. Ο πολιτικός του λόγος δεν συνάδει με μια αστική μετριοπαθή παράταξη, όπως η ΝΔ, ούτε με τη λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του μεσαίου χώρου. Αν ήμουν εγώ αρχηγός στη ΝΔ δεν θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος. 

Για μένα ένα στέλεχος σε μια δημόσια εμφάνισή του έχει υποχρέωση να κερδίζει για την παράταξή του κι όχι για τον ίδιο. Οι εσωκομματικές εκλογές στις 10 Ιανουαρίου τελείωσαν. Τώρα είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα που προσπαθούμε για το καλύτερο της παράταξης. Ο στόχος ήταν και παραμένει ένας: να απαλλαγούμε από τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη αυτή κυβέρνηση. Και πρέπει ο καθένας μας να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε αυτή την κατεύθυνση
παραπολτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου