24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ....Ρεάλ-Ατλέτικο..... H απόλυτη σύγκριση

Η ώρα του τελικού έφτασε! Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους στο Μιλάνο με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League. Το Contra.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα με την απόλυτη σύγκριση των δύο ομάδων. Η αξία των ρόστερ, οι αρχηγοί, τα

αστέρια, οι προπονητές και η φετινή τους πορεία.
Αξία ρόστερ
Η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει..
ένα πανάκριβο ρόστερ, από τα πιο ακριβά του πλανήτη. Και μπορεί ο Γκάρεθ Μπέιλ να αποτέλεσε την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (100.000.000 ευρώ), ωστόσο ο πιο ακριβός παίκτης της Ρεάλ αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το transfermarkt δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με την αξία του στα 110.000.000 ευρώ. Αρκετά πιο χαμηλά βρίσκεται ο Γκάρεθ Μπέιλ (80.000.000 ευρώ), ενώ την ίδια αξία έχει και ο Χάμες Ροδρίγκες.

Ο Καρίμ Μπενζεμά κοστίζει 60.000.000 ευρώ, ενώ οι Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος είναι στα 50.000.000 ευρώ. Πιο κάτω στη μαδριλένικη λίστα συναντάμε τον Ίσκο (45.000.000 ευρώ), τον αρχηγό, Σέρχιο Ράμος (40.000.000 ευρώ), καθώς και τους Μαρσέλο και Βαράν με την αξία τους στα 30.000.000 ευρώ. Πέντε εκατομμύρια λιγότερο είναι η χρηματιστηριακή αξία του Ντανιέλ Καρβαχάλ, ενώ ο Ματέο Κόβασιτς κοστίζει αυτή τη στιγμή 20.000.000 ευρώ.




Από την άλλη πλευρά, τα ποσά στο στρατόπεδο της Ατλέτικο μπορεί να είναι μικρότερα, η ποιότητα όμως δεν διαφέρει πολύ. Ο Αντουάν Γκριεζμάν των 32 γκολ στη φετινή σεζόν κοστίζει 60.000.000 ευρώ και ήδη των "γλυκοκοιτάζουν" οι πιο πλούσιες ομάδες του πλανήτη. Δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ είναι

ο Κόκε (50.000.000 ευρώ), ενώ ακολουθεί ο Ντιέγκο Γοδίν, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη με την τιμή του στα 35.000.000 ευρώ. Ο κίπερ της ομάδας του Σιμεόνε, Γιαν Όμπλακ, καθώς και ο Χοσέ Χιμένες κοστίζουν από 25.000.000 ευρώ έκαστος, ενώ στα 20.000.000 ευρώ συναντάμε τους Σαούλ Νίγκεθ και Γιάνικ Καράσκο.

Όπως φαίνεται λοιπόν κι από όλα τα παραπάνω, στο "Σαν Σίρο" αναμένεται να παραταχθούν 22 "χρυσοί" παίκτες. Ωστόσο τα χρήματα... δεν είναι αυτά που παίζουν ποδόσφαιρο.
Οι αρχηγοί

Για τον Σέρχιο Ράμος αυτός ο τελικός είναι ξεχωριστός. Κι αυτό γιατί την προηγούμενη φορά, το 2014, δεν φορούσε αυτός το περιβραχιόνιο, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας. Ο "Άγιος Ίκερ" αποχώρησε, με τον Ράμος τώρα να καλείται να σηκώσει την κούπα σε περίπτωση που η Ρεάλ επικρατήσει. Είναι από τους παίκτες που ζουν για τέτοια ματς. Με το πάθος του παρασύρει τους συμπαίκτες του, τους εμψυχώνει, όμως υπάρχουν στιγμές που ξεφεύγει από τα όρια με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα τις κόκκινες κάρτες.


Ήταν ο παίκτης που έφερε στα ίσα το ματς στη Λισαβόνα το 2014, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Φέτος μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Χτυπήθηκε άλλωστε και με τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω. Ωστόσο ένας ποδοσφαιριστής της ποιότητάς του και της εμπειρίας του, είναι απαραίτητος για την ενδεκάδα της Ρεάλ. Τώρα για τους τολμηρούς που πιστεύουν ότι μπορεί να ξανασκοράρει ο Ράμος στον τελικό, oποιαδήποτε στιγμή, ο Stoiximan.gr προσφέρει απόδοση 11.00.






Το αντίπαλο δέος του αρχηγού της Ρεάλ ακούει στο όνομα, Γκάμπι. Ο 32χρονος Ισπανός μέσος βρίσκεται στο σύλλογο τα τελευταία πέντε χρόνια και διακρίνεται για τα ηγετικά του προσόντα, καθώς και την ικανότητά του να οργανώνει με μαεστρία την άμυνα και την επίθεση των "ροχιμπλάνκος". Το 2014 βρέθηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την κούπα. Ήταν και εκεί ο αρχηγός. Το βράδυ του Σαββάτου θέλει να γράψει διαφορετικά την ιστορία.


Τα "αστέρια"


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει καταφέρει να γίνει θρύλος στη Ρεάλ Μαδρίτης, σπάζοντας ό,τι ρεκόρ βρήκε μπροστά του. Φέτος αν και είχε μερικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, διανύει μια εντυπωσιακή σεζόν. Πέτυχε 35 γκολ σε 36 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ στο Champions League έχει ήδη στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 16 φορές και... θέλει να ανεβάσει το κοντέρ του στον μεγάλο τελικό του "Σαν Σίρο".

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ρεάλ Μαδρίτης. Κατάφερε στα επτά χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας να ξεπεράσει τον μυθικό, Αλφρέδο Ντι Στέφανο και να γράψει ιστορία. Είναι ο άνθρωπος που έκανε συνώνυμό του το γκολ, που μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο, από

οποιαδήποτε απόσταση. Μια φονική μηχανή για την αντίπαλη εστία. Λίγο πριν τον τελικό ανησύχησε τους ανθρώπους της Ρεάλ, καθώς αποχώρησε από την προπόνηση, ωστόσο ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να το χάσει.

Ο πιο ακριβός παίκτης, ο νούμερο ένα σκόρερ της ομάδας, δεν είναι άλλος από τον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, έχει εκτινάξει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σκοράρει κατά ριπάς και αποτελεί το μεγάλο όπλο τόσο της Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και της Εθνικής Γαλλίας 

ενόψει Euro 2016. Φέτος σε 38 ματς για την Primera Division σκόραρε 22 φορές, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Στο Champions League έχει μέχρι στιγμής 7 γκολ σε 12 αγώνες, ενώ πέτυχε άλλα 3 στο Κύπελλο Ισπανίας. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πιστεύει στον 25χρονο και είναι το νούμερο ένα φαβορί από τους παίκτες της Ατλέτικο για να σκοράρει στο τέρμα της Ρεάλ.

Οι προπονητές

Η μεγαλύτερη στιγμή στη σύντομη μέχρι τώρα καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν στους πάγκους είναι γεγονός. Ο Γάλλος τεχνικός που ανέλαβε στα μισά της σεζόν τη Ρεάλ έχει μια μοναδική ευκαιρία να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ με προσωπικότητες που έχουν κερδίσει τον τίτλο του Champions League τόσο ως παίκτες, όσο και ως προπονητές. Αφού έκανε το... αγροτικό του στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ για ενάμιση χρόνο, πήρε τα ηνία της πρώτης ομάδας στις 5 Ιανουαρίου και την έχει κοουτσάρει σε 26 αναμετρήσεις. Μετράει 21 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (η μία από την Ατλέτικο εντός έδρας). Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1, ενώ όπως υποστηρίζουν οι παίκτες της Ρεάλ, με τον Ζιντάν νιώθουν αναγεννημένοι. Μένει να δούμε πως θα τα πάει στο πρώτο του κρίσιμο τεστ στον πάγκο.
να πούμε και τι να γράψουμε για τον Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι ο άνθρωπος που την αναγέννησε, που έβαλε και πάλι τους "ροχιμπλάνκος" ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη. Κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2014, σπάζοντας την κυριαρχία των Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, ενώ έφτασα μια "ανάσα" από το να κατακτήσει και το Champions League την ίδια χρονιά. Του τα χάλασε όμως ο Ράμος στο φινάλε. Πλέον έχει τη χρυσή ευκαιρία για ρεβάνς και παράλληλα να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία του συλλόγου. Πάντως το 3.25 που δίνει ο Stoiximan.gr σε αυτό το ενδεχόμενο, μόνο απαρατήρητο δεν περνάει.

Η σεζόν

Για τη Ρεάλ ήταν μια περίεργη χρονιά με αρκετά πάνω-κάτω. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ράφαελ Μπενίτεθ στον πάγκο και με όνειρα για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο τα άσχημα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, οδήγησαν στην απόλυση του Ισπανού και την προαγωγή του Ζινεντίν Ζιντάν. Με τον Γάλλο στο τιμόνι πάλεψε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, ωστόσο η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Στο Κύπελλο, αποκλείστηκε λόγω στα χαρτιά της... γκάφας του Μπενίτεθ να χρησιμοποιήσει κόντρα στην Κάντιθ, τον Ντένις Τσερίσεφ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος από την περυσινή χρονιά και τη θητεία του στη Βιγιαρεάλ. Ένα λάθος που οι οπαδοί της Ρεάλ δεν συγχώρησαν στον Ισπανό κόουτς. Ο μεγάλος στόχος των Μαδριλένων πλέον είναι το Champions League. Αν καταφέρουν να κατακτήσουν για 11η φορά τη διοργάνωση, τότε θα έχουν "σώσει" τη χρονιά.

Μέχρι και την 37η αγωνιστική η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου στην Ισπανία. Μια γκέλα όμως στην έδρα της Λεβάντε (ήττα 2-1) της στέρησε το δικαίωμα στο όνειρο. Όπως και να 'χει πάντως η ομάδα του Σιμεόνε βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις και κάνει πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Στο Κύπελλο αποχώρησε στα προημιτελικά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Θέλτα. Όπως και στην περίπτωση της Ρεάλ έτσι και εδώ, οι "ροχιμπλάνκος" θέλου να κλείσουν τη σεζόν με τρόπαιο. Και τι τρόπαιο! Η ομάδα του Σιμεόνε έφτασε στον τελικό του Champions League και θέλει να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κατάφερε να αποκλείσει μάλιστα στο δρόμο της, τα δύο μεγάλα φαβορί, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, δείχνοντας πως τίποτα πλέον δεν μπορεί να την σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου