24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Καθηγήτρια στο London School of Economics η Αντζελίνα Τζολί!



Στο διδακτικό προσωπικό του London School of Economics, ως επισκέπτης-καθηγητής, εντάσσεται η Αντζελίνα Τζολί. Το μάθημα που θα διδάσκει αφορά τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με το LSE αυτό ..το μάθημα, η διδασκαλία του οποίου ξεκινάει τον επόμενο χρόνο, είναι το πρώτο του είδους του παγκοσμίως και οργανώνεται από το Κέντρο του LSE για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια. Το Κέντρο αυτό ιδρύθηκε πέρυσι από την πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι διευρύνουμε την συζήτηση για το πώς θα προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και θα τερματίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται δυσανάλογα σε βάρος των γυναικών, όπως η σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου», ανέφερε η Αντζελίνα Τζολί, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε

«Ανυπομονώ να διδάξω και να διδαχθώ από τους μαθητές, όπως επίσης να μοιραστώ τις εμπειρίες μου του να εργαστώ στο πλευρό κυβερνήσεων και μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Ο Χέιγκ επίσης θα παραδώσει μαθήματα στο LSE με την ιδιότητα του επισκέπτη- καθηγητή.

Η συνεργασία της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού με τον Βρετανό πολιτικό ξεκίνησε όταν εκείνη έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο το 2011 με την ταινία «In the Land of Blood and Honey», η οποία πραγματευόταν τον πόλεμο στη Βοσνία το διάστημα 1992 και 1995 κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι 20.000 γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού.

 Οι δυο τους ίδρυσαν από κοινού το 2012 την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συρράξεις, με στόχο την παγκόσμια δράση για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων, την αύξηση του αριθμού των δραστών που οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης και την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των επιζώντων.

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Ουίλιαμ Χέιγκ συνδιοργάνωσαν το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για το θέμα στο Λονδίνο το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου