24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Δείτε τον άνθρωπο που έστησε τo μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο κατά του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησης της Ν.Δ.




Τον άνθρωπο που έστησε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αποκαλύπτει 

δημοσίευμα στο protothema.gr

Πρόκειται για το σκάνδαλο των υποκλοπών επί κυβέρνησης Καραμανλή και ..τον πράκτορα της CIA που έχει γίνει γνωστός από την εισαγγελική έρευνα ως William B.B. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το δίκτυο υποκλοπών των κινητών τηλεφώνων του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και στελεχών της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 66χρονος σήμερα William Basil, ή William B.B. ή Βασίλης Βασιλειάδης ζει πλέον μια νέα ζωή μετά από μια θητεία δεκαετιών στην CIA. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το περίφημο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004, επιτρέποντας στους Αμερικανούς να ακούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, δώδεκα τουλάχιστον υπουργών της κυβέρνησης, και δεκάδων Ελλήνων αξιωματούχων.

Η νέα του ζωή, δεν διαφέρει και πολύ λένε οι πληροφορίες από τον μονίμως θολό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών από την προηγούμενη. Περιλαμβάνει μια μυστική βράβευση για το έργο του από την CIA και την εκπαίδευση νέων πρακτόρων στο Camp Peary, εκεί όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της περίφημης «Φάρμας» και εκπαιδεύονται όλοι οι νέοι επιχειρησιακοί πράκτορες.

Το μόνο που τον στεναχωρεί πραγματικά λένε άνθρωποι που τον έχουν ζήσει τα καλοκαίρια στην Κάρπαθο, είναι ότι δεν μπορεί να επιστρέψει ξανά στο νησί που λατρεύει.
Το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε για τον Bill όπως τον φωνάζουν συγγενείς και φίλοι ο ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας τον Φεβρουάριο του 2015 που ζήτησε και την δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ για την εκτέλεσή του, αλλά και το γεγονός ότι από πέρυσι τον Μάιο δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά η φωτογραφία του, καθιστά την επιστροφή του στην Κάρπαθο, κίνηση με τεράστιο ρίσκο για τον ίδιο.

Μόνο που ο William G. Basil έχει μάθει εδώ και χρόνια να ρισκάρει πολλά δουλεύοντας ως επιχειρησιακό στέλεχος της CIA στο κλιμάκιο της Αθήνας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν άρχισε να χτίζει τον μύθο του «Bill από την Κάρπαθο».

Στα εξήντα πέντε χρόνια του πλέον, ο Basil είναι εδώ και δύο χρόνια σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εκπαιδευτής της CIA στην περίφημη «Φάρμα» της.
Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας-ένα είδος μυστικού στρατοπέδου-όπου εκπαιδεύονται οι νέοι επιχειρησιακοί πράκτορες για αρκετές εβδομάδες.
Ενεργά η πρώην επιτελικά στελέχη που θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα τους, ωθούν τους νέους κατασκόπους στο να ξεπεράσουν τα όρια αντοχής τους, σε πολλούς τομείς.
Πολλοί κόβονται σε διάφορα στάδια της εκπαίδευσης ενώ οι επιτυχόντες εισέρχονται αμέσως στον κόσμο των απόρρητων και μυστικών επιχειρήσεων, σε διάφορους σταθμούς η κλιμάκια της CIA ανά τον κόσμο.

Η περίφημη «Φάρμα» βρίσκεται σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα των Αμερικάνικων ΜΜΕ μέσα στο αχανές Camp Peary στην Virginia, παρόλο που επίσημα η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν το έχει επιβεβαιώσει ποτέ.

Ο ελληνοαμερικανός William G. Basil ή William B.B. ή Βασίλης Βασιλειάδης θεωρείται αυθεντία στην στρατολόγηση πληροφοριοδοτών και ξένων αξιωματούχων, στις μεθόδους αντιπερισπασμού-διαφυγής και φυσικά στην παρακολούθηση υπόπτων για τρομοκρατία. Αυτά διδάσκει στους νέους κατασκόπους τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του, ήταν ο καλύτερος επιχειρησιακός πράκτορας που έδρασε στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μέχρι το 2012.

Η τελευταία επίσκεψη και το σπίτι στο Διαφάνι

Κάτι που έμαθε από τον μέντορά του, όταν αποφάσισε να παρατήσει την γραφειοκρατική δουλειά-υπέβαλλε τους υποψήφιους στο τεστ της αλήθειας με τον ανιχνευτή ψεύδους-ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον θρυλικό Γκαστ Αβράκωτο.
Αυτόν που έστησε την κατά πολλούς μεγαλύτερη επιχείρηση της CIA στο Αφγανιστάν, προκειμένου οι Ταλιμπάν να εκδιώξουν τους Ρώσους που είχαν εισβάλλει στην χώρα τους.

Ο Γκαστ ήταν αυτός που εκπαίδευσε και τον νεαρό τότε Σαουδάραβα φονταμενταλιστή Οσάμα Μπιν Λάντεν, στα στρατόπεδα του Πακιστάν, στο αντάρτικο των πόλεων, μαθαίνοντας του πως να μάχεται όχι μόνο στο βουνό αλλά και στα αστικά κέντρα.
Η τραγική ειρωνεία είναι χρόνια αργότερα, ο μαθητής του William G. Basil, ασχολήθηκε εκτενώς με το κυνηγητό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τριγυρνώντας με λευκή μακριά γενειάδα και αμφίεση Ταλιμπάν, στους σκονισμένους δρόμους πόλεων σαν το Πεσαβάρ και την Τζαλαλαμπάντ.

Αγνώριστος

Ήταν τότε που αδημονούσε να τελειώσει την δουλειά του και να επιστρέψει καλοκαίρι συνήθως στην Κάρπαθο, εκεί που εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις 7 Ιανουαρίου του 2014.

Ταξίδεψε στην Όλυμπο, ένα μικρό χωριό όπου μαζί με την σύζυγό του παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση του καθηγητή Μανώλη Σακέλλη, συγγενή από την πλευρά της γυναίκας του.

«Τρόμαξα να τον γνωρίσω» είχε πει ένας από τους πολλούς φίλους του, που επιθυμούσε να μιλήσει ανώνυμα. «Είχε μακριά μούσια και δεν θύμιζε σε τίποτε τον Bill που γνώριζα. Είναι απίστευτο πως αυτός ο άνθρωπος μεταμορφωνόταν, έτσι ώστε να μην τον αναγνωρίζουμε καλά-καλά ακόμη κι εμείς που τον ξέρουμε χρόνια».

Στην ουσία όμως κανείς πλην ελαχίστων ανθρώπων δεν ξέρει και πιθανότατα ούτε θα μάθει ποτέ ποιος είναι πραγματικά ο υπερκατάσκοπος από την Κάρπαθο, με το λιτό εξοχικό στο Διαφάνι.
Εκεί που όταν βραδιάζει όπως λένε οι Καρπάθιοι , ανάβει ένα φως πάνω από την εξώπορτα για να βλέπει ο Bill το σπίτι του από τον δορυφόρο…

Ο κατά κόσμον Βασίλης Βασιλειάδης στον Λυκαβηττό, με την περίφημη γενειάδα





Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου