24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ «Ο ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

 



Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν, βοήθησαν και ξαναζωντάνεψαν και φέτος την αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου της Πιπερούς.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 ο πολιτιστικός σύλλογος της Ιερισσού κάλεσε την Πιπερού με την παρέα της, που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από τους φίλους που αγαπούν την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και επιθυμούν την καλή σχέση ανθρώπου και φύσης.

Η φυτομορφική γυναίκα η Πιπερού, χορεύοντας σε τελετουργικό χορό έκανε επίκληση για την ευκαρπία της γης , την υγεία και το καθαρό νερό. Η παρέα της πρόσφερε και φέτος στην Ιερισσό το κέφι, τη ζωντάνια και την αγάπη για ζωή με τους μαγευτικούς ήχους των παραδοσιακών οργάνων.

Ψυχές ακούραστες που σα χορεύουν όλοι μαζί αντάμα, τα μάτια σου θολώνουν από χαρά.

Για όλη αυτή τη γιορτή ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι ετοίμασε ότι καλύτερο μπορούσε, έτσι ώστε η παρέα της Πιπερούς να φιλοξενηθεί και να περάσει όμορφα.

Γυναίκες οργάνωσαν, τραγούδησαν, στόλισαν, μαγείρεψαν, σέρβιραν με μεράκι και αγάπη για να υποδεχτούν τους συλλόγους και φίλους που συνόδευαν την πομπή κάτω στην παραλία του χωρίου, όπου εκεί είχαν και την γαστρονομική εμπειρία του μαγειρεμένου ορκυνιού, ένα βασικό παράγοντα της τοπικής κουλτούρας της Ιερισσού.



Η πρόεδρος του συλλόγου Λιάκου Μελαχρινή και το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τους χοροδιδασκάλους Έφη Κελιαφάνου και Γιάννη Πλιούκα για την εξαιρετική συνεργασία και βοήθεια καθώς και όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στο έθιμο. Ευχαριστεί όλους όσους που για ακόμα μια φορά βοήθησαν και ήταν παρόντες σε μια εκδήλωση για τον τόπο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου