24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία




Στο διαδίκτυο θα δημοσιεύονται τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 300.000 ευρώ.

Η διάταξη που θα καθιστά υποχρεωτική την δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών αναμένεται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα που προγραμματίζεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. 

Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται και η υποχρεωτική παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά τους ελέγχους της εφορίας στα σπίτια των ελεγχόμενων. Σήμερα απαιτείται μόνο η σχετική εντολή του εισαγγελέα.

Μέσω της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση για τη τακτοποίηση των χρεών τους.
Ηδη, πάντως, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα στους οφειλέτες αυτούς προκειμένου έως το τέλος του μήνα να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των οφειλών τους. 

Η συγκεκριμένη διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για τη δημοσιοποίηση του ονόματος ενός οφειλέτη στο διαδίκτυο προϋπόθεση θα είναι είτε οι οφειλές του προς την εφορία να υπερβαίνουν τα 300.000 ευρώ είτε οι οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι μεγαλύτερες από το ποσό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου