24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κωνσταντινούπολη....36 οι νεκροί από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ



Στους 36 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, ανέφερε πως πέρα από τους 36 νεκρούς, νεκροί είναι και οι τρεις δράστες που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Οι τραυματίες ανέρχονται περίπου στους 150.

Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ. «Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο ένας εκ των ενόπλων άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτή.

CNN
Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ήταν από τις πιο αιματηρές από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, η οποία συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου