Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Απαλλαγή από το ΦΠΑ για 700.000 επιχειρήσεις! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!Τα θεμέλια για απαλλαγή από το ΦΠΑ για 700.000 επιχειρήσεις θέτει ένα άρθρο του νέου μνημονίου, το οποίο πλέον προβλέπει απαλλαγή για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες που έχουν τζίρο.. μέχρι και 25.000. 
Στόχος της απαλλαγής είναι να επικεντρωθούν οι ελεγκτικές και διωκτικές αρχές του νέου του Υπουργείου Οικονομικών στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και να κυνηγήσουν την μεγάλη φοροδιαφυγή, η οποία ...

αγγίζει το 33%.

Επιπλέον, έτσι θα δοθεί μία μικρή ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επιχειρηματίες που εργάζονται με μπλοκάκι. 
Η υπαγωγή στο νέο σύστημα είναι προαιρετική. Αν κάποιος κρίνει ότι τον συμφέρει να χρεώνει ΦΠΑ και να υποβάλλει ανά τρίμηνο περιοδικές δηλώσεις, μπορεί να παραμείνει στο κανονικό καθεστώς. 
Αν όμως επιλέξει το καθεστώς απαλλαγής, θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό τουλάχιστον δύο χρόνια. Αν κατά τη διάρκεια μιας χρήσης τα ακαθάριστα έσοδα ξεπεράσουν το όριο των 25.000 ευρώ, τότε αυτομάτως στην επόμενη χρήση ο φορολογούμενος θα επανενταχθεί στο κανονικό σύστημα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.