24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Βελκουλέσκου.... Οι στόχοι είναι υπερβολικά φιλόδοξοι για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας



Έμμεση αλλά σκληρή κριτική στις αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων για το χρέος και τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας εξαπέλυσε η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, φανερώνοντας εκ νέου τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Ευρώπη και το Ταμείο σχετικά με το τρίτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε πάνελ στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, η κ. Βελκουλέσκου επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται βαθιά ελάφρυνση.

Αναφερόμενη στα δημοσιονομικά μεγέθη, τόνισε πως οι στόχοι είναι υπερβολικά φιλόδοξοι για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ουσιαστικά επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση του ΔΝΤ για μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 από το 3,5% του ΑΕΠ στο 1,5%.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος σημείωσε πως η επερχόμενη δεύτερη αξιολόγηση, το φθινόπωρο, θα έχει προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου