24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

«ΒΟΜΒΕΣ» ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΑΚΗ – «Μιλάει για νέο αίμα, δηλαδή το παλιό είναι μολυσμένο;» – Γιατί ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού



Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Δ. Ασπρογέρακας, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τα όσα ανέφερε ο Πολάκης για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας μίλησε .
στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, του skai και αρχικά τόνισε πως «η ανάκληση θα ήταν μια γενναία πράξη. Ζητάμε αυτή την ανάκληση για την αποκατάσταση της τιμής του δικαστικού σώματος στα μάτια της κοινωνίας. Διεκδικούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε αξιοπρεπείς και έντιμοι, μακριά από τέτοιες σκιές. Δεν αξίζει στους εισαγγελείς αυτή η βαριά σκιά».

Στην συνέχεια, ο κ. Ασπρογέρακας… ανέβασε τους τόνους, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν υπάρχει καμία διάθεση επίθεσης εναντίον της Κυβέρνησης από τους Δικαστές.
Σε σχέση με τον Παύλο Πολάκη, ωστόσο, ήταν… κόλαφος. Αναλυτικά τόνισε: «Ο κ. υπουργός συμμετέχει σε ένα υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Είναι δυνατόν να ανακαλύπτει καθημερινά τέτοια φαινόμενα και να μην απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Όσοι προανέφερα είναι αρμόδιοι να δώσουν τη λύση.
Επίσης έπρεπε να παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση για να κριθεί η υπόθεση; Είναι βαριά η καταγγελία και χρήζει άμεσης διερεύνησης. Την Τρίτη το πρωί ο κ. υπουργός έχει υποχρέωση να παραθέσει όλα αυτά τα στοιχεία για το παραδικαστικό. Να δώσει ονόματα, υποθέσεις, ό, τι έχει στα χέρια του. Αν δεν το κάνει…».


Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων εξήγησε γιατί ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού: «Ζήτησε η Ένωση Δικαστών την παρέμβαση του ΠτΔ. Η Ένωση Εισαγγελέων ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Είναι απλό. Το Σύνταγμά μας ορίζει τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Η εκτελεστική στρέφεται ευθέως κατά της δικαστικής. Αντιλαμβάνεστε πόσο σκληρό είναι αυτό; Και είναι πολλοί λέει; Ποιοι είναι αυτοί; 

Τι εννοεί; Όλοι; Τι είναι αυτό το νέο αίμα; Σε όσους αρέσκονται σε ιατρικούς όρους, εννοεί πως το παλιό είμαι μολυσμένο. Είναι βαριά κατηγορία. Δεν έχει δώσει κανείς το δικαίωμα χωρίς στοιχεία, χωρίς απτές αποδείξεις να στρέφεται κατά των δικαστικών λειτουργών.
Είναι γνωστό ότι τους υπουργούς διορίζει και παύει ο πρωθυπουργός. Άρα εκείνος έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει την ανάκληση της δήλωσης. Δεν έχουμε καμία διάθεση επίθεσης προς την κυβέρνηση».

Ακολούθως, ο κ. Ασπρογέρακας τόνισε πως η… διορθωτική δήλωση του Παύλου Πολάκη μόνο τέτοια δεν ήταν, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως στην προκαταρκτική εξέταση θα φανεί η αλήθεια.
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η νεότερη δήλωση είναι χειρότερη από την πρώτη, γιατί επιβεβαιώνει την πρώτη. Τι θα πει τιμώ κάθε δικαστικό που κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του; Όλοι κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους. 

Βεβαίως θα δώσει την Τρίτη όσα στοιχεία έχει και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Το κακό όμως έχει γίνει. Οι εντυπώσεις έχουν δοθεί και πλήττουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης κι έτσι πλήττεται η ουσία της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε πως ο κ. υπουργός θα καταθέσει όποια στοιχεία έχει. Και το κυριότερο: Θα δούμε μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης τι θα προκύψει. Καμιά σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη. Δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Ό, τι υπάρχει πρέπει να διερευνάται. Όταν ανακαλύπτεις καθημερινά καταστάσεις τέτοιες και το λες δεύτερη φορά, πρέπει και να το αποδείξεις. Το να το κρατάς στα συρτάρια σου δεν έχει νόημα».
http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου