24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μανταλένα Παπαδοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων...«Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση...




«Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση...
όλων των κρατών», τονίζει
  σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, με.. αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Η κ. Παπαδοπούλου στέκεται στην ανάγκη ενός δίκαιου επιμερισμού προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά και της αναθεώρησης του «Δουβλίνο 2».
Όπως τονίζει, απαιτείται επίσης άμεση και πλήρης εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ε.Ε. για ενίσχυση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και ενίσχυση της Frontex, χωρίς άλλες καθυστερήσει».
«Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, συμπαραστεκόμενη υλικά, ψυχικά και ηθικά στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες», αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου και συμπληρώνει ότι, παρά το βαρύ και επώδυνο φορτίο της οικονομικής κρίσης, ο ελληνικός λαός, οι ελληνικές αρχές, τα στελέχη του λιμενικού Σώματος, οι εθελοντές, οι τοπικές κοινωνίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υποδοχή και την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών.
«Οι Έλληνες επέδειξαν αλληλεγγύη, ανθρωπισμό και μεγαλοψυχία προκειμένου να διασώσουν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και τη φροντίδα των ασυνόδευτων μικρών παιδιών. Με τη γενναιόδωρη στάση τους απέδειξαν ότι υπάρχει Ανθρωπισμός», προσθέτει.
Σημειώνει επιπλέον ότι η προσφυγική κρίση αποδείχθηκε πως είναι μια όντως δύσκολη και πολυσύνθετη υπόθεση, η διαχείριση της οποίας απαιτεί στενή συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και προέλευσης, μεταξύ άλλων και με την Τουρκία, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν μόνο μια χώρα να επιφορτίζεται άνισο βάρος σε μια κρίση την οποία δεν προκάλεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου