24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Η «εξέγερση» των ΜΑΤ.... Γιατί ζητούν μαζικά μεταθέσεις



 Σε μία πρωτοφανή κίνηση ένδειξης δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι υπέβαλαν μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από την υπηρεσία τους.

Αφορμή αποτέλεσε ..η απομάκρυνση από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ ή αλλιώς ΜΑΤ) τεσσάρων αστυνομικών. Ένας υπαστυνόμος (διμοιρίτης) και τρεις αστυφύλακες απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ γιατί κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε σημείο της πλατείας Συντάγματος, χωρίς να πάρουν σχετικές εντολές. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της ΓΑΔΑ.

Η απομάκρυνση των τεσσάρων αστυνομικών προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικών των ΜΑΤ που εκφράστηκε αυτή την περίοδο που είναι η περίοδος των αιτημάτων μεταθέσεων. Έτσι, περίπου 250 άνδρες των ΜΑΤ από τους συνολικά 750 εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να φύγουν από την υπηρεσία.

«Η μετακίνηση των συναδέλφων εκτιμάμε ότι έγινα κάτω από πολιτικές πιέσεις. Ήθελαν να κατευνάσουν το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία ένδειξη δυσαρέσκειας. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι μεταθέσεις από το Γαδάρχη τότε η υπηρεσία θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Κάθε χρόνο φεύγουν από τα ΜΑΤ αυτή την περίοδο περίπου 30-40 άτομα. Σκεφτείτε τη διαφορά. Αναλογιστείτε δε ότι η κίνηση αυτή γίνεται σε μία περίοδο που κανονικά οι αστυνομικοί λόγω της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να θέλουν να πάνε στα ΜΑΤ για να πάρουν το έξτρα επίδομα», λέει αστυνομική πηγή.

Από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο απέναντι στο θεσμικό έλεγχο από την ηγεσία του Σώματος». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις μετάθεσης έχουν συμβολικό χαρακτήρα και θα ανακληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς στόχος τους ήταν να δοθεί ένα μήνυμα στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου