24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Το κάρυ είναι «όπλο» για τον εγκέφαλο και την καρδιά


Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ινδική κουζίνα και γενικότερα στην κουζίνα της νότιας Ασίας κι αποτελεί ένα μείγμα μπαχαρικών που μοιάζει να έχει υπερδυνάμεις.

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που περιέχει κουρκουμά, κύμινο, πιπεριές τσίλι, κόλιαντρο, τριγωνέλλα και διάφορα άλλα συστατικά, τα οποία διαφέρουν από μείγμα σε μείγμα, αφού άλλοτε μπορεί να περιέχει και κανέλα, σκόρδο, τζίντζερ κ.ο.κ.

Όπως όλα τα μπαχαρικά, έτσι κι αυτό έχει τις «μαγικές» του ιδιότητες, ευεργετώντας τόσο τον εγκέφαλο, όσο και την καρδιά. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι βάζουν το κάρυ στη διατροφή τους συχνά, προστατεύουν τον εαυτό τους από την άνοια, το εγκεφαλικό και διάφορες άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις κι ένας λόγος γι’ αυτό είναι η κουρκουμίνη, που αποτελεί βασικό συστατικό του. Η κουρκουμίνη φαίνεται πως διορθώνει τις βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου, οι οποίες προκαλούνται από τέτοιου είδους ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου