24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η δολοφονία τεσσάρων αστυνομικών




Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η δολοφονία τεσσάρων αστυνομικών και ο τραυματισμός τουλάχιστον έντεκα από ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας. Πρόκειται για δολοφονία που έγινε κατά τη διάρκεια... 
διαδηλώσεων που έγιναν έπειτα από το θάνατο αφροαμερικανών από αστυνομικούς.
Λίγη ώρα αργότερα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία.
Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.
Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.
Σύμφωνα με ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter επιβεβαιώθηκε ότι και τέταρτος αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά των δύο ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας,
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πυροβολισμοί δέχτηκαν 11 συνολικά αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις ήταν νεκροί δύο αστυνομικοί ήταν στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Ρατσισμός
O κυβερνήτης της Πολιτείας της Μινεσότας, Μαρκ Ντέιτον δήλωσε σήμερα δεν πιστεύει πως ο Αφροαμερικανός που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά χθες κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας θα είχε την ίδια μεταχείριση αν ήταν λευκός.
«Θα συνέβαινε αυτό αν ο οδηγός και οι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν λευκοί; Δεν πιστεύω», δήλωσε ο Ντέιτον στους δημοσιογράφους.
«Αυτό το είδος του ρατσισμού υφίσταται και είναι καθήκον όλων μας να δεσμευτούμε και να διασφαλίσουμε πως δεν συνεχίσει να υπάρχει», πρόσθεσε.
Παράλληλα σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε έτοιμο να διεξάγει περαιτέρω έρευνα για το περιστατικό και να εξετάσει αν το θέμα υπόκειται στο ομοσπονδιακό δίκαιο.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην πόλη Φάλκον Χάιτς, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου