24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Καμμένος...Ο Μητσοτάκης θα χάσει τις εκλογές και θα τον «αλλάξουν» στη ΝΔ



Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠάνος Καμμένος για την ψήφιση του εκλογικού νόμου για την απλή αναλογική με 200 ψήφους, καλώντας τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Παράλληλα εκτιμά ότι μετά τις εκλογές όποτε και αν γίνουν ο Μητσοτάκης θα ηττηθεί και θα τον «αλλάξουν» από την ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στη Real News, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δηλώνει αισιόδοξος ότι θα συγκεντρωθούν 200 ψήφοι υπέρ του νέου εκλογικού νόμου και ερωτηθείς αν καλεί κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν «κόντρα στα κόμματά τους» και αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή ΝΔ, απαντά ότι καλεί τους βουλευτές «να αποφασίσουν σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη για τη δυνατότητα του βουλευτή να ψηφίζει κατά τη συνείδησή του».

«Όταν οι ίδιοι με δημόσιες δηλώσεις τους διαφωνούν με τις ηγεσίες τους πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν τέτοιο εκλογικό νόμο που θα δώσει τη δυνατότητα της προστασίας της ελεύθερης βούλησης του βουλευτή και εκεί που υπάρχουν διαφοροποιήσεις να μπορούν να συνθέτουν κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τον τόπο όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και η δημοκρατία» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ψήφιση της απλής και άδολης αναλογικής, ενώ «τα θέματα του μπόνους και του ορίου εισόδου μπορούν να συζητηθούν σε επόμενα νομοσχέδια».

Τόνισε ότι ο ίδιος επιμένει στην διατήρηση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%, «αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα περιθώριο με διάλογο αυτό το ποσοστό να μπορεί κατά τι να μειωθεί εάν συμφωνούν όλοι και αν υπάρχει πλειοψηφία».

Σε ό,τι αφορά την δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου, εφόσον η ΝΔ έλθει πρώτο κόμμα και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος είπε «μάλλον, μετά τις εκλογές θα έχουν αλλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στη Real News, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ασχολείται με τον εκλογικό νόμο και όχι με τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που δεν τα βγάζουν πέρα και ότι κυβερνά με μόνο στόχο τη διατήρηση της εξουσίας, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «υπεύθυνη για τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι είναι η αντιπολίτευση όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση αυτή έδωσε τεράστια μάχη για να προστατεύσει τα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων και πέτυχε πολλά. Καλό θα είναι, λοιπόν, η αντιπολίτευση να ασχοληθεί με την αυτοκριτική της και να αφήσει την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για να πετυχαίνει την αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και την προάσπιση των Ελλήνων πολιτών στο εσωτερικό» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για το σχέδιο Χ που σχεδίαζε ο Γιάννης Βαρουφάκης, τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο πρώην υπουργός, αλλά και τις υπόνοιες που έχει αφήσει ο κ. Καμμένος για τον ρόλο Βαρουφάκη, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η αλήθεια είναι αυτή που ξεκαθάρισε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Τα διάφορα σχέδια Χ και τα μυθιστορήματα που γράφουν κάποιοι για να πουλήσουν βιβλία δεν αφορούν την Ελλάδα και την πορεία της χώρας».

Υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ποτέ δεν αναμείχθηκαν σε άλλη αποστολή πέραν της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και δεν υπάρχει κανείς δημοκρατικός υπουργός που θα επέτρεπε την εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους ‘αποστολές’».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρακαλεί ιδιαίτερα «να μην εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε τέτοιου είδους σενάρια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι δημοκρατικές και εκτελούν άριστα την αποστολή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου