Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Μητσοτάκης....«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια» - Τι συζήτησε με τον Ντράγκι στην ΕΚΤΤου Γιώργου Ευγενίδη
«Ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρεπει», δηλωσε από τη Φρανκφούρτη, όπου ...
βρέθηκε για τη συνάντησή του με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλης να προγραμματιστεί επιτέλους, τη σχετική συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον ισχυρό άντρα της ΕΚΤ στη γερμανική πόλη προκειμένου να του παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για έξοδοτηκρίση, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, κληθεις να σχολιάσει τ‎ον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλιου.

‎«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημενους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικο, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμου να πανηγυριζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποιησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετησουν τις δικές τους μικροκομματικες σκοπιμότητες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Σήμερα είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικους έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπης για να μπορέσουμε να διερευνησουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομενων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο.

 Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλης, επιτέλους, να προγραμματιστεί τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ντράγκι κράτησε 50 λεπτά, έγινε σε άριστο κλιμα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ‎ και αφορούσε και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. «Εξήγησα στον κ. Ντράγκι, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιωσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος και θα προσελκυσουν επενδύσεις, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα απογοητευμενοι εγκαταλειπουν την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συναντηση. 

Εξαπολυοντας επίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής αντί να μειώσει τις δαπάνες αυξάνει τους φόρους και δυστυχώς στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».