24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Λίμνη Ευβοίας



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί σήμερα η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.



Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν.υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί στη Βόρεια Εύβοια, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή, ενώ έως και αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει ασταμάτητη ιδίως στο μεγάλο μέτωπο, πάνω από τη λίμνη Ευβοίας. 

Οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν δύσκολες ώρες τη νύχτα, ενώ οι τοπικές αρχές στην Λίμνη εξέτασαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εκκένωση οικισμών κοντά στο σχολείο πκαθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σημαντικά, ενώ λόγω των πυκνών καπνών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που αποχώρησαν αυτοβούλως από την περιοχή.

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Χθες η φωτιά -που έκαψε εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων- είχε φτάσει δίπλα από τα σπίτια στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου