24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Μετά από παλινωδίες μίας δεκαετίας.....Ανοίγουν φτερά το Σεπτέμβριο τα υδροπλάνα - Τα πρώτα δρομολόγια


Μετά από παλινωδίες μίας δεκαετίας το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων είναι προ των πυλών. Το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις με υδροπλάνα μεταξύ Κέρκυρας και Παξών, με στόχο μέσα στο επόμενο καλοκαίρι να έχει δημιουργηθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο με αδειοδοτημένα πάνω από 45 υδατοδρόμια στη χώρα μας.

Η άδεια του υδατοδρομίου Παξών, όπως και του υδατοδρομίου Κέρκυρας, ανήκει στην ιδιοκτησία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). Φορέας λειτουργίας των υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών θα είναι η εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» η οποία συστάθηκε με εταίρους τον «ΟΛΚΕ» και την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Συνολικά, έχουν κατατεθεί 21 αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων καταλαμβάνοντας το σύνολο της Επικράτειας, εκ των οποίων οι 14 αφορούν σε νησιωτικές περιοχές.


Πέραν της Κέρκυρας και των Παξών, οι αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων που βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης αφορούν την Αγία Μαρίνα Γραμματικού, την Κρήτη (Ρέθυμνο και Ηράκλειο), την Αλόννησο, τη Σκόπελο, τη Σκύρο, την Πάτμο, το Βόλο, την Τήνο, το Λαύριο, την Πάτρα, τη Ζάκυνθο, την Αμφιλοχία, τη Σούδα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, τη Σητεία, τη Σίφνο και τη Χίο.

Ακόμη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση 26 υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου