ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Επί ποδός βρίσκονται οι Υγειονομικές Αρχές και το υπουργείο ΥγείαςΕπί ποδός βρίσκονται οι Υγειονομικές Αρχές και το υπουργείο Υγείας για την πιθανότητα εμφάνισης τροπικών νόσων στη χώρα μας.

Με απόφαση
του υπουργού Υγείας μάλιστα, ανανεώθηκε η..αρμόδια επιτροπή η οποία καλείται να γνωμοδοτήσει ώστε να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία του ελληνικού πληθυσμού.

Όπως αναφέρει το healthreport, oι κίνδυνοι αυξάνονται άλλωστε τώρα το καλοκαίρι και εξαιτίας των ταξιδιών που πραγματοποιούν πολλοί σε τροπικούς προορισμούς αλλά και επειδή τα έντομα αποτελούν φορείς μεταφοράς των τροπικών νόσων.

Η Επιτροπή που απέκτησε και νέα μέλη, αποτελεί ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο και έχει ως έργο:

– Την εξέταση των αναφυόμενων στην ελληνική επικράτεια προβλημάτων σχετιζόμενων με τροπικές νόσους.

-Την επιλογή των κατάλληλων μέτρων (τόσο κατασταλτικά όσο και προληπτικά) ελέγχου των τροπικών νοσημάτων.

-Τη μελέτη μέτρων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των εντόμων διαβιβαστών.


Η ανανεωμένη επιτροπή αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Υγείας αλλά και από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν και να περιορίσουν τυχόν κινδύνους από τροπικές νόσους.Η θητεία της Επιτροπής λήγει στις 05/04/2018.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα τροπικά νοσήματα ενδημούν κυρίως σε χώρες που βρίσκονται στην Ασία, τη Νότιο Αμερική και την Αφρική.

Μεταξύ των νοσημάτων που πλήττουν τις χώρες αυτές είναι: Ελονοσία, Τυφοειδής Πυρετός, Δάγγειος πυρετός, Κίτρινος Πυρετός, Ιός της Ιαπωνέζικης Εγκεφαλίτιδας, Χολέρα, Ταξιδιωτική Διάρροια, Χολέρα κ.α.