24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ολλανδία - Ελλάδα 1-2: Η Εθνική ξαναγίνεται ομάδα!


Κάτι αλλάζει! Η Ελλάδα επικράτησε με ανατροπή της Ολλανδίας (2-1) στο «Phillips Stadion» 


στο τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ, θυμίζοντας την ΟΜΑΔΑ από τα παλιά.Αυτή, μάλιστα, ήταν

 Ελλάδα που θύμιζε ομαδάρα! Πραγματοποιώντας μια εμφάνιση
που θύμισε σε τσαμπουκά, πλάνο και τακτική το σύνολο επί Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος, η Εθνική επικράτησε της Ολλανδίας 2-1 μέσα

στο «Phillips Stadion», πραγματοποιώντας παράλληλα την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί των «οράνιε». Μια Ελλάδα που πλέον έρχεται στα «θέλω» και τη λογική του Μίχαελ Σκίμπε, μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με… φτηνό τρόπο και από πολύ νωρίς (14’ Βαϊνάλντουμ), αλλά δεν… μάσησε και μένοντας πιστή στο πλάνο της, ανέτρεψε το σκορ και τελικά γύρισε το ματς με γκολ των Μήτρογλου (29’) και Γιαννιώτα (74’). 

Επί της ουσίας, η Ολλανδία δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στην Ελλάδα, ειδικά όταν η αμυντική γραμμή της ομάδας άρχισε να προσαρμόζεται στις συνθήκες του αγώνα και σε συνδυασμό με την καλή μέρα της μεσοεπιθετικά, κατάφερε να σοκάρει τους Ολλανδούς. 

Η διαφαινόμενη... ανάσταση της Εθνικής αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς προκύπτει λίγες μέρες πριν από το πρώτο ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Γιβραλτάρ. 

Το ματς

Η αρχή του ματς τίποτα δεν προμήνυε την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσίαζε η Εθνική κατά τη διάρκεια του α’ μέρους, που με δεδομένη την –αποκαρδιωτική- παρουσία του τελευταίου χρόνου, αλλά και της δυναμικότητας του αντιπάλου, άγγιξε το… τέλειο. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα φαινόταν παραδόξως πολύ άνετη επιθετικά και έτοιμη να εκμεταλλευτεί την αμυντική αφέλεια και χαλαρότητα των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστική η φάση του 4’, που με μια μπαλιά ο Μήτρογλου βρήκε ολομόναχο τον Χολέμπας, αλλά ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο πουθενά, σπαταλώντας μια μοναδική προοπτική να ανοίξει το σκορ. Τα δύσκολα βρήκε η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε από τη… 


σταθερά της, δηλαδή το κεντρικό της αμυντικό δίδυμο, αφού ο Μανωλάς δυσκολευόταν πολύ στο μαρκάρισμα του πιο ψηλού και δυνατού Γιάνσεν και ο Παπασταθόπουλος έκανε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις. Από μία τέτοια στο 14’ η Ολλανδία άνοιξε το σκορ, αφού ο αμυντικός της Ντόρτμουντ έβγαλε με λανθασμένο τρόπο την μπάλα από την άμυνα, ο Γιάνσεν βρέθηκε στην περιοχή και με μια ωραία προσποίηση «ξάπλωσε» τον Τζαβέλλα και ο Βαϊνάλντουμ δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει πάνω στη γραμμή. 

Η Ελλάδα δεν πτοήθηκε, συνέχιζε να γυρίζει την μπάλα, επιβάλλοντας το ρυθμό της και στο 29’ βρήκε το γκολ. Ο Τοροσίδης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Μήτρογλου δεν μπορούσε να αστοχήσει με το κεφάλι, νικώντας τον Ζόετ που δεν είχε απάντηση. Οι παίκτες του Γερμανού προπονητή θα μπορούσαν μάλιστα να σκοράρουν και σε άλλες περιπτώσεις όπως στο 21’ και στο 23’, όταν ο Ζουτ είπε «όχι» στο


σουτ του Φορτούνη και ο Βίλεμς πήρε την… μπουκιά του Μάνταλου από το στόμα, πριν πλασάρει τον Ολλανδό γκολκίπερ. Την ίδια στιγμή η αμυντική εικόνα είχε βελτιωθεί, αφού η μόνη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 34’ με ένα τρομερό σουτ του Σνάιντερ από τα 25 μέτρα, που κατέληξε άουτ. Στο β’ μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε, κυρίως γιατί η Ολλανδία θέλησε να αναλάβει τα ηνία του ματς, ώστε να φτάσει σε

 δεύτερο γκολ και παράλληλα να βοηθήσει τον Γιάνσεν, που ήταν μια επίθεση μόνος του, αλλά η Ελλάδα σαφώς βελτιωμένη αμυντικά δεν κινδύνευσε επί της ουσίας με παραβίαση της εστίας του Καπίνο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη χρονική διάρκεια. 



Ο επιθετικός της Τότεναμ τη μοναδική στιγμή που «ξέμπλεξε» από τα μαρκαρίσματα των αμυντικώς της Εθνικής ήταν στο 66’, όταν βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής και με ωραίο δεξί πλασέ, θέλησε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Την ίδια στιγμή ήταν εμφανές ότι κόντρα σε αυτή την ολλανδική άμυνα, που ο Μήτρογλου έκανε ό,τι ήθελε όποτε έπαιρνε την μπάλα, μπορούσε να βρει γκολ σε φάση αντεπίθεσης και τελικά το κατάφερε στο 74’. Ο Μάνταλος κέρδισε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έκανε την κάθετη στον Μήτρογλου που πλάσαρε και ο Γιαννιώτας εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Ζουτ διαμορφώνοντας το τελικό –όπως αποδείχθηκε- 2-1. 
Όπως ήταν εύλογο, η πίεση της Ολλανδίας εντάθηκε μέχρι τη λήξη, αλλά ήταν τέτοια η μεσοαμυντική συμπεριφορά των Ελλήνων διεθνών, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Μπλιντ και το προβάδισμα της Ελλάδας έμεινε μέχρι τέλους, σε μια νίκη που σημαίνει πάρα πολλά, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε φιλική αναμέτρηση. 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία: Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80' Ντοστ), Στρόουτμαν (65' Πρέπερ), Βαϊνάλντουμ (72' Κλάασεν), Σνάιντερ (65' Χέντριξ), Μπέρχαους, Πρόμες (72' Νάρσιχ), Γιάνσεν. 

Ελλάδα: Καρνέζης (46' Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Κ. Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46' Σταφυλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83' Καρέλης), Φορτούνης (56' Γιαννιώτας), Χολέμπας (46' Μπακασέτας), Μήτρογλου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου