24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Στον αέρα η εργασία 9.500 σχολικών καθαριστριών για τη νέα σχολική χρονιά



Τη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα ρυθμίζει τα ζητήματα της καθαριότητας των σχολείων όλης της χώρας στη νέα σχολική χρονιά 2016-2017, εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «ήδη, η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκινά, όμως τόσο η καθαριότητα των σχολείων όσο και η εργασία των 9.500 σχολικών καθαριστριών, για τη νέα σχολική χρονιά, είναι για μια ακόμα φορά στον αέρα. Πέρυσι υπήρχε το "άλλοθι" της προεκλογικής περιόδου… φέτος, όμως πως "δικαιολογείται" η καθυστέρηση; Το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς».

Η ΟΙΥΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι απαιτεί:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.

Άμεση έκδοση από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, της απόφασης για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Να μην μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό.
Καταβολή του 10% των αποδοχών, που αυθαίρετα και χωρίς καμία λογική έχουν υφαρπάξει.

Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

«Ο αγώνας μας για καθαρά σχολεία συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί», επισημαίνει η Ομοσπονδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου