24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Συντάξεις: Στον αέρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν!


Για μια γκάφα χωρίς προηγούμενο κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος σε σημερινό του δημοσίευμα όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν για να μην μειωθούν οι συντάξεις τους.

Η γκάφα του υπουργείου Παιδείας έχει να κάνει με το εξης:

Υπήρχαν δυο διατάξεις που ψηφίστηκαν με σκοπό να απαλλάξουν τους εκπαιδευτικούς από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νομος Κατρούγκαλου. Ωστόσο, αυτές δεν θα ισχύσουν και αν οι εκπαιδευτικοί δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως και αύριο 31/08/2016, κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη και αν την πάρουν θα είναι ψαλιδισμένη!
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 31/08/2016 κάνοντας λόγο για «ουσιώδη πλάνη».

Το έγγραφο αυτό λέει ότι όσοι παραιτήθηκαν έως τις 12 Μαϊου αλλά συμπληρώνουν συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις έως τις 13 Μαϊου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραοτήσεις τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαϊου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και αν δεν γυρίσουν στα σχολεία θα θεωρείται ότι αποχώρησαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης!

Σύμφωνα πάντα με τον Ελεύθερο Τύπο στην παγίδα έπεσαν πάνω από 1400 εκπαιδευτικοί και τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μεσα σε λίγες ώρες αλλιώς θα μείνουν χωρίς σύνταξη!

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου