Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν μπορούσαν να φαντασθούν ποτέ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τολμούσε να τους ακουμπήσειΔεν μπορούσαν να φαντασθούν ποτέ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τολμούσε να τους ακουμπήσει. Εδώ δηλαδή που συμβιβάστηκε ο Τσίπρας και η παρέα του έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει εφιάλτης στα ονειρά τους.

Μιλάμε για τα επιχειρηματικά δάνεια, ως επί το πλείστον κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών-ανάμεσά τους πολλοί άνθρωποι των media οι οποίοι πήραν δάνεια από τις τράπεζες κι αφού τα έκαναν καταθέσεις σε εξωχώριους λογαριασμούς γλεντάνε σε βάρος των κορόιδων.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει την μεταπολίτευση και ιδιαίτερα την περίοδο της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ τόσο επί Ανδρέα, όσο και επί Σημίτη.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν ακούμπησε το σημείο G των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται σε ένα διαρκές πάρε-δώσε με πολλά από αυτά τα παληκάρια.

Σας μεταφέρουμε τον ακριβές απόσπασμα από την συνέντευξη γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία:

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Εσείς, δηλαδή, για παράδειγμα, σε αυτές τις περίφημες περιπτώσεις που υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι χρωστάνε πολλά στην Ελλάδα και έχουν πολλά λεφτά αποδεδειγμένα έξω, τι θα κάνετε; Ποια είναι η θέση σας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Που χρωστάνε πολλά τι εννοείτε;

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Χρωστάνε πολλά σε δάνεια εδώ στην Ελλάδα και έχουν πολλά έξω σε καταθέσεις. Δεν είναι λίγοι από ότι αντιλαμβάνομαι.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, βλέπουμε ας πούμε το ζήτημα των πλειστηριασμών.Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να προχωρήσουν πλειστηριασμοί όχι μόνο στην πρώτη κατοικία αλλά και σε εξοχικά σπίτια στη Μύκονο επιχειρηματιών οι οποίοι λήστεψαν τις εταιρίες τους και έχουν τα λεφτά τους έξω και οι οποίοι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές;

 Έχετε καμιά αμφιβολία ότι δεν ξέρουν οι τράπεζες ποιοι είναι αυτοί; Να κάνουν τη δουλειά τους και να κοιτάξουν να εισπράξουν ότι παραπάνω μπορούν και να μην τα φορτώσουν αυτά στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου. Τα νομικά εργαλεία υπάρχουν πια.

Και να αναλάβουν και οι διοικήσεις των τραπεζών τις ευθύνες τους για αυτό το οποίο πρέπει να γίνει. Να μην κρύβονται και αυτές πίσω από τη δυσκολία του εγχειρήματος. Διότι, αν δεν καθαρίσει αυτό το χαρτοφυλάκιο των προβληματικών δανείων – κυρίως των επιχειρηματικών δανείων, γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, μη χάνεστε, δεν είναι στα στεγαστικά δάνεια – κανείς δεν ενδιαφέρεται σήμερα πραγματικά να κάνει πλειστηριασμούς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα επιχειρηματικά δάνεια είναι το μεγάλο πρόβλημα. Επί μιας δικής μας Κυβέρνησης θα φροντίσουμε να υπάρχει ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων που να ξεκαθαρίσει αυτό το πρόβλημα πολύ σύντομα.

Aκούγοντας την παραπάνω τοποθέτηση έμεινες με την εντύπωση ότι μιλάει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Μητσοτάκη ξύπνησε πολλούς εφιάλτες στο πελατειακό επιχειρείν που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια του Τσίπρα ως αντάλλαγμα την ασυλία του.

Ηταν ίσως η πιο δυνατή στιγμή της συνέντευξής του-ειδικά για τα αυτιά του αριστερού ακροατηρίου που έχει απογοητεύσει ο Τσίπρας.

Η “Επιχειρηματική Μαφία της Μυκόνου” έχει κάθε λόγο να ανησυχεί πλέον…

http://kourdistoportocali.com/