24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σιγή ισχύος και σήμερα από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδας ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ



Σιγή ισχύος και σήμερα από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος της Attica Bank. Καμία σοβαρή και επίσημη πληροφορία επί του θέματος, η μόνη σημερινή εξέλιξη είναι ότι εντός των προσεχών ωρών η Τράπεζα της Ελλάδας, θα στείλει στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής. 

....δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική εξασφάλιση των «θαλασσοδανείων» κομμάτων και ΜΜΕ στη συγκεκριμένη τράπεζα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό καταγράφονται τα ευρήματα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην Τράπεζα Αττικής από την ΤτΕ για λογαριασμό του SSM και τα οποία αφορούν το «κόκκινο» χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, τον τρόπο χορήγησης των δανείων, αλλά και την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή της, από την οποίαέχει μείνει ένα υπόλοιπο της τάξης των 70 εκατ. ευρώ. Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου της Attica Bank, και στα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τα ίδια τα μέσα το πώς η συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα αποτέλεσε διαχρονικό πεδίο κυβερνητικών χειραγωγήσεων που μεταξύ άλλων δανειοδότησε με επισφαλείς εγγυήσεις ΜΜΕ και κόμματα. Όπως άλλωστε και οι συστημικές τράπεζες.

Το τι συνέβαινε στην Attica Bank το είχε περιγράψει ο πρώην CEO της Attica Αλ. Αντωνόπουλος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τον Ιούλιο κατέθετε ότι δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική εξασφάλιση των «θαλασσοδανείων» κομμάτων και ΜΜΕ στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Η κυβέρνηση και η ΤτΕ οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν τα ΜΜΕ και η κοινωνία τι ακριβώς συνέβαινε στην Αττικής. Υπήρξαν θαλασσοδάνεια σε κόμματα, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δεν εξυπηρέτησαν ποτέ τα δάνεια τους, ή τα έβγαλαν στο εξωτερικό σε προσωπικούς λογαριασμούς αντί να τα επενδύσουν στην αγορά.

Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει. Και άλλοι θεσμικοί παράγοντες από την κυβέρνηση και την ΤτΕ δεν υπάρχουν στη χώρα. Αναμένουμε απαντήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου