24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Βαρδινογιάννης για τηλεοπτικές άδειες....«Δεν διορθώνεις ένα λάθος με ένα νέο»...


Αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επέλεξε να δημοπρατήσει τις τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες, κράτησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. 


Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο ισχυρός άντρας του...
Star Channel αναγνώρισε πως ήταν λάθος που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν είχαν προχωρήσει τον σχετικό διαγωνισμό, διευκρίνισε
ωστόσο δεικτικά πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σωστή.

«Δεν διορθώνεις ένα λάθος με ένα νέο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως ο αριθμός των αδειών που επέλεξε η κυβέρνηση να δημοπρατήσει μπορεί να είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακής έρευνας, στην ελληνική αγορά όμως, όπως είπε, υπήρχε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα με περισσότερα κανάλια. 

Μάλιστα αναρωτήθηκε με νόημα ποιος θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση που ένα από τα υπάρχοντα κανάλια χρεοκοπήσουν λόγω της απώλειας της άδειας. «Νομοτελειακά φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για κανάλια που μπορεί να ρίξουν κανόνι επειδή δεν έχουν άδεια. Και ίσως σε λίγους μήνες να έχουμε και πάλι εξεταστική και τότε ποιος θα φταίει; 

Η τράπεζα που έδωσε τα δάνεια αλλά το κανάλι έκλεισε γιατί δεν είχε άδεια; Το κανάλι που έκλεισε γιατί δεν είχε άδεια και άρα δεν είχε έσοδα ή κάποιος τρίτος που έκανε κάποιες ενέργειες για να μην έχουν άδεια τα κανάλια». 

Σε ό,τι αφορά τη δική του προσφορά στον διαγωνισμό που δεν ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, ο κ. Βαρδινογιάννης εξήγησε πως ως επιχειρηματίας αξιολογεί το ποσό βάσει του οποίου μια επένδυση μπορεί να επιστρέψει το αρχικό κεφάλαιο. 

 «Το νούμερο αυτό είναι που πιστεύαμε πως θα μπορούσε να διατηρήσει βιώσιμο ένα κανάλι. Θεωρώ ότι δώσαμε πολλά. Ότι οι άλλοι δώσανε περισσότερα είναι δικό τους θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στις υψηλότατες προσφορές των υπερθεματιστών σημείωσε:

Κάθε εμπλεκόμενος έχει τους συμβούλους του. Οι σύμβουλοι μας έδιναν μεγαλύτερα νούμερα. Μπορεί να είχαν λάθος συμβούλους αλλά δεν μου πέφτει λόγος.

Για το Star, ο κ. Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί την άδεια χαμένη και πως ο σταθμός λειτουργεί κανονικά και νόμιμα. Υπογράμμισε μάλιστα πως όλες οι δανειακές υποχρεώσεις εξυπηρετούνται κανονικά και ότι εξετάζονται ήδη άλλες μορφές εκπομπής. « Δεν σκοπεύουμε να εκπέμπουμε παράνομα, ούτε να κάνουμε το κανάλι περιφερειακό. Ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε ένα κανάλι σε μια μέρα. Έχουμε δώσει αρκετά χρήματα δικά μας και ελπίζουμε να βρούμε λύση», είπε.

Σε ό,τι αφορά το Mega, τόνισε πως δεν βρέθηκε ποτέ στο διοικητικό του συμβούλιο ούτε είχε σχέση με την λειτουργία ή εποπτεία του καναλιού. Όμως τόνισε πως ο σταθμός το 2010 δεν διέγνωσε σωστά τη επερχόμενη δημοσιονομική κρίση με αποτέλεσμα να λάβει τις λάθος αποφάσεις που το οδήγησαν στη σημερινή του κατάσταση. 

Πάντως στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, λέγοντας πως οι τράπεζες θα πρέπει να αποδεσμεύσουν το ποσό που παρακρατούν και αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις του, καθώς τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν μελλοντικές παροχές αλλά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Παράλληλα ο κ. Βαρδινογιάννης καταδίκασε τη συμπεριφορά των δύο δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη έναντι του υπουργού Επικρατείας, σημειώνοντας πως πρόκειται για αυτόβουλες πράξεις «απόλυτα καταδικαστέες με απαράδεκτο τρόπο και εκτός δημοσιογραφικής δεοντολογίας». Εξήγησε πάντως πως δεν πρόκειται για κάποια μορφή εγκλήματος και για το λόγο αυτό η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι τραβηγμένη»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου