24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ... Απόλυτα ρεαλιστικές οι προτάσεις μας - Εκλογές τώρα

«Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς» 


 πρόσθεσε για να συνπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή.

«Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.


«Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον «κόφτη».

«Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση.

Ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών. Τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο. «Δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία» υπογράμμισε.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο».

«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης,«δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;»

Πάντως υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το θέμα του κ. Γεωργίου είναι στη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο» απάντησε σε ερώτηση για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο 8 μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.

Διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλο ιδεολογικό προσανατολισμό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν θα σηκώσει τους τόνους, αλλά σε ερώτηση για τη δήλωση του Πρωθυπουργού, περί σύλληψης στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι δεν είναι σωστό να αφήνονται υπονοούμενα για τη σύλληψη του.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι στον αέρα, μίλησα για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους.

Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου