24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Ιστορική ομιλία Ομπάμα για τη Δημοκρατία .... Ύμνοι και στήριξη στην Ελλάδα

Η δημοκρατία μας έδειξε πως ήμαστε ισχυρότεροι από τους τρομοκράτες....


Με μία ιστορική ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκλεισε την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας τα μηνύματά του προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και
την Ευρώπη για τα ζητήματα οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και ασφάλειας.

Μιλώντας ελληνικά και ευχαριστώντας του Έλληνες άρχισε την ομιλία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. «Έπρεπε να δω την Ακρόπολη αλλά έπρεπε να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη μου για όσα η Ελλάδα προσέφερε στην ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. Ο νους μας καλλιεργήθηκε χάρη στις ιστορίες του Ηροδότου και του Θουκιδίδη», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Γεια σας, καλησπέρα. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ήρθε σήμερα εδώ με τόσους νέους, το μέλλον της Ελλάδας… Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας. .. Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες για τη φιλία τους, είπε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά την έναρξη της ομιλίας του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τονίζοντας ότι ήθελε το τελευταίο ταξίδι του ως Πρόεδρος να είναι στην Ελλάδα»

«Υπήρχε μια διαφορετική έννοια για τη Δημοκρατία στους αιώνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η φλόγα άναψε εδώ για πρώτη φορά και ποτέ δεν έσβησε» ανέφερε επίσης.

Παράλληλα ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι «στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Οι Δημοκρατίες βοηθούν τους πρόσφυγες. Και ποτέ άλλοτε στον κόσμο δεν έχουμε δει τέτοια συμπόνια προς τους πρόσφυγες, όπως στην Ελλάδα. Η γενναιοδωρία των Ελλήνων ενέπνευσε τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της το προσφυγικό. Η Δημοκρατία σας όμως ανοίγει την αγκαλιά της».

«Ο Περικλής έλεγε ότι το πολίτευμά μας ευνοεί του πολλούς και όχι τους λίγους, αυτό είναι Δημοκρατία», υπογράμμισε.

«Έχουμε χρέος απέναντι στην Ελλάδα», συνέχισε ο Ομπάμα και τόνισε: «Εδώ πριν από 25 αιώνες, στους βράχους αυτής της πόλης δημιουργήθηκε μια νεα ιδέα, η Δημοκρατία και το κράτος. Ο Περικλής ενέπνευσε με το Σύνταγμα, είπε ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι γραμμένα… Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, η φλόγα άναψε εδώ στην Αθήνα και ποτέ δεν έσβησε».

«Τα δικαιώματα του πολίτη δεν ήταν ίσα για τις γυναίκες από την αρχή. Οι Αθηναίοι γνώριζαν ότι οι ευγενείς ιδέες δεν επαρκούσαν, έπρεπε να προστατεύεται από θεσμούς. Ο κάθε πολίτης είχε το δικαίωμα, να μιλήσει».

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποφασιστικότητα, έπρεπε να τους πει κάποιος τι να κάνουν. Να αποτρέψει τη διασάλευση της τάξης. Υπήρχε μια διαφορετική έννοια, η ισχύς έχει δίκιο. Ή ότι δια του αίματος μπορούσαν να υπάρχουν οι επόμενοι βασιλείς», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, η φλόγα άναψε για πρώτη φορά εδώ στην Αθήνα. Και ποτέ δεν έσβησε. Οι προπάτορες του αμερικανικού έθνους είχαν το βλέμμα τους εδώ στην Αρχαία Ελλάδα»

«Συνεργαζόμαστε με όλες τι χώρες. Κάποιες χώρες διεξάγουν εκλογές αλλά δεν είναι δημοκρατίες», ανεέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε :«Οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίξουν τις δημοκρατίες. Η ιστορία μας έχει δείξει πως οι χώρες αυτές είναι πιο δίκαιες, σταθερές και επιτυχημένες». «Είμαι αισιόδοξος ότι οι Αμερικανοί είναι δεσμευμένοι στο ΝΑΤΟ και ότι αυτή θα συνεχιστεί. Η δημοκρατία μας έδειξε πως ήμαστε ισχυρότεροι από τους τρομοκράτες, τους απολυταρχικούς», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου