24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ...Η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού στις προκλήσεις Ερντογάν για αλλαγή συνόρων

Με περιοδεία στη Θράκη την ερχόμενη Παρασκευή απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στις νέες προκλήσεις του Τούργου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πλέον μιλά για και επίσημα για αναθεώρηση της

Συνθήκης της Λωζάνης και αλλαγή συνόρων.


Σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, επισημαίνεται πως «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 25/11/2016 περιοδεία στην Θράκη.Το Σάββατο 26/11/2016, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του εκεί Γραφείου της ΓΓ Πρωθυπουργού»
Επικοινωνία Τσίπρα – Ράμα

Τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής τόνισαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας, Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο.
Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου