24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Δηλαδή, για όλα… φταίει ο Άδωνις;

Με τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι δύσκολο να μείνει κανείς ασυγκίνητος. 

Θα τον αντιμετωπίσεις με φανατισμό. Είτε ως φίλος και θαυμαστής του, είτε ως αντίπαλός του.

Και ο ίδιος ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε, δεν υπήρξε ποτέ… συμβατική προσωπικότητα. Επεδίωκε ως ένα σημείο τη σύγκρουση. Και κατάφερε τελικά, στην εποχή των Μνημονίων, της μεγάλης σύγχυσης και
της αλλαγής των προτεραιοτήτων της κοινωνίας, να διεκδικήσει μεγαλό κομμάτι του λεγόμενου δημοσίου βίου, από εκείνο που θεωρητικά, αλλά και… αντικειμενικά του αναλογούσε.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Και, ενώ συγκέντρωσε ποσοστό αντίστοιχο εκείνου του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη μάχη του 2009 ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ντόρα Μπακογιάννη, σε αντίθεση με τον άλλοτε… Νομάρχη της καρδιάς μας, εκείνος κατάφερε να αναβαθμιστεί μετά την εσωκομματική κάλπη.


Αντιπρόεδρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, πλέον. Με διαφορετική κουλτούρα και αισθητική από τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή ακριβώς η ετερότητα ωστόσο, είναι και η μεγάλη πολιτική χρησιμότητα του Άδωνη Γεωργιάδη για τη Συγγρού: 

Διευκολύνει την περπατησιά της σε άλλα κοινωνικά και εκλογικά κοινά. Και επομένως, διευκολύνει την αίσια κατάληξη της διαδρομής του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρωθυπουργία.


Το τελευταίο διάστημα, σε παρασκηνιακό τουλάχιστον επίπεδο, ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνεται δέκτης επικριτικών βολών. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι και αμφισβητίες του, προσάπτουν στον Άδωνη Γεωργιάδη… σχεδόν τα πάντα. Σε σημείο που σε κάνουν να απορείς.


Δεν φταίει ο Άδωνις Γεωργιάδης… για όλα. Ούτε καν για τα περισσότερα. Η πολιτική χρησιμότητά του είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. 

Και το πραγματικό στοίχημα για τους υπόλοιπους είναι να μάθουν να ζουν με τον Άδωνη, και να τον αξιοποιούν πολιτικά. Αντί να… ξημεροβραδιάζονται σε συζητήσεις με δημοσιογράφους, για να τσαλακώνουν το προφίλ του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου