24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Ξυπολυτάς.... Θα καταρρεύσουν μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί στην Ελλάδα

 Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς....Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας...

Για ανασχηματισμό ανακύκλωσης της «φθαρμένης και αποτυχημένης κυβέρνησής του», κάνει λόγο σε συνέντευξή news.gr, o Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. 
Συνέντευξη στο Γιώργο Λαμπίρη
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, δύο είναι οι επιλογές που απομένουν
αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση: είτε να προσφύγει στην κάλπη έως το Μάρτιο, είτενα γαντζωθεί στην εξουσία, πράγμα που θα σημαίνει την πλήρη εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ και των βασικών στελεχών του.

Η συνέντευξη του Βασίλη Ξυπολυτά* στο news.gr:
-Πώς βλέπετε να διαγράφεται το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή στη χώρα; Είναι ικανός ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να αλλάξει τις υπάρχουσες ισορροπίες;
«Μετά από πολλή συζήτηση και προσπάθεια τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών του, ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης της φθαρμένης και αποτυχημένης κυβέρνησής του. 

Είναι τουλάχιστον αστείο ότι δημιούργησε νέα υπουργεία για να βολέψει τους πολιτικούς φίλους του. Επίσης έχρισε υπουργό οικονομικών έναν άνθρωπο που υποστηρίζει την ύπαρξη παράλληλου νομίσματος. Διατηρεί αμετανόητους κρατιστές, που δήθεν θα υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω των αποκρατικοποιήσεων. Όλα αυτά με οδηγούν σε μια μόνο σκέψη, ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να πάρει μια ακόμα ανάσα, μήπως και καταφέρει να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία».
-Εκτιμάτε ότι οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες ώστε να οδηγήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη χώρα στην κάλπη;
«Ο κ. Τσίπρας, δεδομένης της κοινωνικής απαξίωσης, των αρνητικών δημοσκοπήσεων και των νέων μέτρων που πρέπει να πάρει, έχει δύο επιλογές.
Είτε θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέχρι το Μάρτιο, και κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιδιώξει την εκλογή των έμπιστων σε αυτόν βουλευτών με τη διαδικασία της λίστας, δηλαδή χωρίς σταυρό και έτσι να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και στην αντιπολίτευση.
Είτε θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία, πράγμα που θα σημαίνει την πλήρη εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ και των βασικών στελεχών του. Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να παραμείνει στην εξουσία με την ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα ευκαιριακών κομμάτων όπως του κ. Λεβέντη.
Πάντως, και στις δυο περιπτώσεις το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να αντέξει πολύ ακόμα. Με δυο λόγια “κλείνει ο κύκλος της εξαπατήσεως”».
-Γιατί η Νέα Δημοκρατία ζητεί επιτακτικά εκλογές;
«Ζητάμε εκλογές γιατί η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σημαίνει ότι η χώρα θα παραμείνει σε ένα καθεστώς στασιμοχρεοκοπίας. Με ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα θα μας έχει στο ψυγείο και δεν θα υπάρξουν επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αν δεν βγούμε άμεσα σε μια εκρηκτική ανάπτυξη, μέσω ξένων επενδύσεων, θα εγκλωβιστούμε για δεκαετίες σε ύφεση.
Όμως, επιτρέψτε μου να προβλέψω κάτι ακόμα και ειλικρινά ελπίζω αυτή η προσωπική μου άποψη να διαψευστεί. Σε λιγότερο από 1 χρόνο από σήμερα, θα αρχίσουν να καταρρέουν μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί της χώρας. Αυτή η κατάσταση μαζί με την έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες και την γενικότερη κατάρρευση της αγοράς θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάγκη άμεσου δανεισμού νέων κεφαλαίων. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο με πολύ σκληρούς όρους ,βουλγαροποιώντας πλήρως την ελληνική κοινωνία, είτε θα μας οδηγήσει σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή θα μας εντάξει στις χώρες παρίες της διεθνούς κοινότητας όπως η Βενεζουέλα.
Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές».
-Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες αρμοδιότητές στη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων, ακούγεται όλο και πιο έντονα πως θα είστε υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών;
«Μετά από τόσο βαριές ερωτήσεις, επιτρέψτε μου να μην υποβαθμίσω τα όσα είπαμε, είναι κρίμα. Τα προσωπικά να τα πούμε κάποια άλλη φορά. Απλά θα σας πω, ότι είμαι στη διάθεση του πρόεδρου της ΝΔ προς αξιοποίησή μου, σε οποιοδήποτε ρόλο κρίνει ότι μπορεί η ενέργεια μου,η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου να βοηθήσουν την προσπάθεια του για την ανόρθωση της Ελλάδας».

*Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, από τoHarvardUniversity, από το KingsCollege και από τοCoventryBusinessSchool. Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ σήμερα είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δύο start-up εταιρειών. Τέλος εκλέγεται επί δέκα έτη, στις πρώτες θέσεις εκλογής, σε θέσεις διοίκησης στο Δήμο Κηφισιάς (Αντιδήμαρχος κτλ).


news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου