24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κουμουτσάκος... Προβληματισμός από τις δηλώσεις Ερντογάν



«Οι επαναλαμβανόμενες, από την Άγκυρα, δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς νομικού πλαισίου, που - εδώ και σχεδόν έναν αιώνα - έχει καθορίσει τις ισορροπίες και τη σταθερότητα στην περιοχή, συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη», τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος σε δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι οι νέες δηλώσεις ευθείας αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον πρόεδρο της Τουρκίας προκαλούν πρόσθετη ανησυχία και ακόμα πιο έντονο προβληματισμό.

«Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και λίγο πριν τη σχεδιαζόμενη διμερή συνάντησή τους», προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε ομιλία του σε συνέδριο για την ασφάλεια στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν φέρεται να τόνισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι «ιερό κείμενο» που δεν μπορεί να συζητηθεί, προσθέτοντας ότι μπορούν να βελτιωθούν οι όροι της Συνθήκης, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου