Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Χάος στη Βενεζουέλα.....Λεηλασίες σε μαγαζιά ....Εκατοντάδες συλλήψεις από τον Μαδούρο


ΦΩΤΟ

Στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους με εντολή του προέδρου της χώρας - Κατηγορεί τον Ομπάμα ότι προσπαθεί να τον ανατρέψει 


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Βενεζουέλα, παρά την απόφαση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο να κυκλοφορία ξανά το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ. 

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με το «Reuters» έχουν
συλληφθεί στη Βενεζουέλα, ενώ στρατιώτες περιπολούν πλέον στους δρόμους των πόλεων μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες των τελευταίων ημερών.


Ο Νίκολας Μαδούρο ανακοινώνοντας τις συλλήψεις, σημείωσε αιχμηρά ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τυχόν καταγγελίες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών ότι πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους και επανέλαβε την πάγια κατηγορία του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να τον ανατρέψει.
Η απόφασή του για απόσυρση του χαρτονομίσματος των 100 μπολιβάρ προκάλεσε οικονομικό κραχ στην αγορά, με πολλά καταστήματα να κατεβάζουν ρολά λόγω έλλειψης ρευστότητας και πολίτες να αδυνατούν να αγοράσουν αγαθά καθημερινής ανάγκης, ακόμα και τρόφιμα. Οι ταραχές προκάλεσαν τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού, στην πόλη Ελ Καγιάο.