24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2: Ο Δικέφαλος δεν σταμάτησε ούτε στην Ξάνθη

Με τις γκολάρες του Πρίγιοβιτς και του Μυστακίδη, ο ΠΑΟΚ έβαλε... σφραγίδα και στο Κύπελλο! - Νίκησε 2-1 στα Πηγάδια την Ξάνθη και είναι με το... 1.5 πόδι στα ημιτελικά - Κόκκινη για Πέδρο Ενρίκε

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς! Πέρασε κι από τα Πηγάδια της Ξάνθης επικρατώντας με 2-1 της τοπικής ομάδας κάνοντας το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Κάναμε το πρώτο βήμα δεν τέλειωσε τίποτα», είπε ο Σέρβος προπονητής του «Δικεφάλου» θέλοντας να προσγειώσει τον κόσμο της ομάδας, που μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από το «13 στα 14» τραγουδούσε ασταμάτητα στην κερκίδα και ζητούσε «το Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό». 

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν άλλαξε σύστημα και προσανατολισμό, άλλαξε όμως κάποια πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας στον πάγκο τους Κρέσπο και Τσίμιροτ και επιλέγοντας να ξεκινήσει τους Μαλεζά -Κάνιας, αλλά και τον Πέδρο Ενρίκε που πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού.

Η Ξάνθη ήταν η γνωστή ομάδα, που παρατάχθηκε με στόχο να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία της και να ψάξει κάτι καλό στην επίθεση, είτε με τους Βασιλακάκη-Λάζιτς, είτε με το μοναδικό προωθημένο Γιουνές.

Ο ΠΑΟΚ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους, που με κορυφαίους του γηπέδου το δίδυμο Μπίσεσβαρ-Μυστακίδης, πήραν από νωρίς το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες.

Αρχικά με τον Κουλούρη (11’) που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ζίφκοβιτς, ωστόσο πρόλαβε και τον έκοψε με εξαιρετική προβολή ο Φλίσκας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πέδρο Ενρίκε, από την εξαιρετική μπαλιά του Μυστακίδη, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Ζίφκοβιτς στην πιο καλή στιγμή του «Δικεφάλου»

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με την συμπλήρωση των πρώτων είκοσι λεπτών στον αγώνα. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σήκωσε το κεφάλι, έκανε τη σέντρα -«πάρε βάλε»- και με προβολή ο Μυστακίδης άνοιξε το σκορ (0-1). Ο σκόρερ αφιέρωσε το γκολ στον Παναγιώτη Κατσούρη, δείχνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο με το οποίο αγωνίστηκαν σήμερα όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Οι ασπρόμαυροι έχασαν στο 28’ τον Κάνιας (κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου), αλλά συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, που δεν ήρθε ούτε στο 41ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ βρήκε το Μυστακίδη αλλά το σουτ του τελευταίου απομάκρυνε με προβολή ο Σαλίμο, ούτε στο 43΄ όταν μετά από φανταστική ενέργεια του «Μύστα» πάνω στον Καμαρά και γύρισμα στην καρδιά της μικρής περιοχής της Ξάνθης, δεν υπήρχε κανένας συμπαίκτης του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΞΑΝΘΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ…
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν το έλεγχο του αγώνα και να αξιοποιούν την υπεροχή τους στο 53’. Σ’ εκείνο το λεπτό η Ξάνθη έφερε το ματς στα ίσια με το πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ από τον Λάζιτς, που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γλύκο και έκανε το 1-1.

Η ισοφάριση θορύβησε τον Ίβιτς που άλλαξε πράγματα στην επίθεση ρίχνοντας στο 59’ τον Πρίγιοβιτς στο γήπεδο στη θέση του Κουλούρη. Ο 26χρονος υψηλόσωμος φορ έκανε πέντε λεπτά για να σκοράρει και να βάλει εκ νέου τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Ένα γκολ από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος αποκλειστικά δικό του. Στη δεύτερη μόλις επαφή του με την μπάλα στο 64’ ο «Πρίγιο» έκανε ένα απίστευτο κοντρόλ, κατέβασε την μπάλα και με μονοκόμματο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς κάνοντας το 1-2

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Πέδρο Ενρίκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70’, έχασε μια ευκαιρία με την μπάλα από το σουτ του Σιλά να κοντράρει στο κεφάλι του Λέοβατς και να καταλήγει κόρνερ,

Η μεγάλη φάση για γκολ ανήκε, όμως, στο «Δικέφαλο» όταν στο 87’ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βασιλακάκη, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια ο Μυστακίδης αστόχησε από πλάγια θέση. 

Κάτι πήγε να κάνει η Ξάνθη, με την σέντρα του Μεχία και την κεφαλιά του Γιουνές, που τελικά μπλόκαρε εύκολα ο Γλύκος.

Πολλά λάθη από το Δημήτρη Καραντώνη και τους δύο βοηθούς τους, που άφησαν παράπονα και στις δύο ομάδες. Περισσότερο στον ΠΑΟΚ κυρίως σ’ ότι έχει να κάνει με τον πειθαρχικό έλεγχο και κάποιες κάρτες, που χάρισε στους παίκτες της Ξάνθης.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82’ Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς (87’ Μεχία), Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά (72’ Τριάδης) 
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (31’ Κάτσε), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (73’ Κίτσιου), Μυστακίδης, Πέδρο Ενρίκε, Κουλούρης (59’ Πρίγιοβιτς). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου