Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Ο Πανάγιος Τάφος παραδόθηκε ξανά στους προσκυνητές


Τσίπρας: Είμαι διπλά υπερήφανος ως πρωθυπουργός και ως απόφοιτος του ΕΜΠ για την ιστορική αυτή στιγμή - Πατριάρχης Θεόφιλος: Η αναστήλωση του ιερού κουβουκλίου αποτελεί
παρακαταθήκη για την ενότητα των λαών - Οικουμενικός Πατριάρχης σε Τσίπρα: Μακάρι να οδηγήσετε τους Έλληνες σε λιμάνι ευημερίας

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η τελετή για την παράδοση στο κοινό του πλήρως αποκατεστημένου από Έλληνες επιστήμονες, Παναγίου Τάφου του Ιησού στην Ιερουσαλήμ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου έκανε λόγο για ιστορική στιγμή της συνύπαρξης τριών χριστιανικών κοινοτήτων σε μια πολύπαθη περιοχή όπως αυτή των Αγίων Τόπων.

Σημείωσε ότι «το είδα ως μια συγκλονιστική πρόκληση της επιστήμης και της πίστης να αντιμετωπίσουν τη φθορά από το χρόνο ενός κορυφαίου συμβόλου της χριστιανικής πίστης, του Παναγίου Τάφου».


«Είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω την εξέλιξη του έργου όχι μόνο ως πρωθυπουργός αλλά και ως μηχανικός. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχή ότι η ταπεινή συνεισφορά της κυβέρνησης έπαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το μήνυμα του Παναγίου Τάφου για τη συνεννόηση, την ειρήνη και την αλληλεγγύη. 

Έκανε λόγο, ακόμα, για παγκόσμια εμβέλεια που έχουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας και τόνισε ότι «αισθάνομαι υπερήφανος ως απόφοιτος του ΕΜΠ να βλέπω δασκάλους μου να βοήθησαν στην αποπεράτωση αυτού του έργου».

Ανακοίνωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα συμμετέχει και στο έργο της συντήρησης του ναού της Αναστάσεως καθώς ο Πατριάρχης Θεόφιλος τον ενημέρωσε πριν από μια εβδομάδα ότι η σχετική μελέτη έχει εκπονηθεί.

«Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε ένα τέτοιο μνημείο είναι η βέλτιστη εφαρμογή της τεχνολογίας αλλά πάνω από όλα το όραμα και η βούληση των ανθρώπων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: Αισθάνομαι διπλά περήφανος τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως απόφοιτος του ΕΜΠ που είμαι παρών σε μια ιστορικής σημασίας τελετή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα έφτασε στις 9.15 στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης όπου και είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κατόπιν ο πρωθυπουργός μετέβη μαζί με τους δύο Πατριάρχες στον Πανάγιο Τάφο.

Η αναστήλωση του ιερού κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου αποτελεί παρακαταθήκη για την ενότητα των λαών τόνισε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την πρόσφατη ονοματική του εορτή, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.