24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Κατηγορούμενοι τρεις υπάλληλοι του Πολάκη....Ποινικές διώξεις για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με
σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους

Ποινικά υπόλογοι για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκονται τρία μη πολιτικά πρόσωπα υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η δίωξη που στρέφεται πλέον των τριών υπαλλήλων και σε βάρος κατά παντός άλλου υπευθύνου, ασκήθηκε για το διαγωνισμό σχετικά την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους.

Για τις κατηγορίες αυτές οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να απολογηθούν σε ανακριτή Διαφθοράς στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αρχικά, η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από την εισαγγελία Εφετών την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, με το σκεπτικό ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εκτελούσαν τις εντολές προϊσταμένων τους, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις. Τελικά, η δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών με την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης όπως και έγινε. 

Αναφορά από Γεωργιάδη – Τζαβάρα 

Για την υπόθεση αυτή μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας. Μάλιστα, η αναφορά τους από τον Ιούλιο του 2016 έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Με την αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας βάλλουν κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου και ζητούν να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους. 

Τα δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εγκαλούν τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μάλιστα, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο.

Οι αιτιάσεις αυτές των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζαβάρα βασίζονται στο ότι ο κ. Πολάκης, αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο. Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.