24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ


Αναβάλλεται τελικά η προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στην ΠΓ του κόμματος θα γινόταν συζήτηση για το πακέτο μέτρων ενόψει
της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους θεσμούς. 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται για την αναβολή της ΠΓ "κωλύματα μελών τους να παραστούν τη συγκεκριμένη ώρα και ημέρα". 

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που προβληματίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τα εργασιακά και τα ενεργειακά, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε παραμέτρους της διαπραγμάτευσης αλλά και στα αντίμετρα.

Εμπόδια στο «παρά πέντε» της συμφωνίας με τους θεσμούς ανέκυψαν στο μεταξύ την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ΔΝΤ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019, και όχι το 2020, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.


O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τόνισε πως «η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων βρίσκεται πάρα πολύ κοντά». Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι πρέπει μέσα στον Απρίλιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα στάδια που θα επιτρέψουν το «οριστικό κλείσιμο» της αξιολόγησης.
Για την πιθανότητα τα νέα μέτρα στα εργασιακά να είναι τόσο θετικά που η κυβέρνηση θα χαρεί να τα νομοθετήσει έκανε λόγο την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προαναγγέλλοντας σύγκλιση σε ένα από τα θέματα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης. 

Στημένο αποκάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Τόνισε όμως ότι θα σεβαστεί τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η συμφωνία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα είναι σημαντική επιτυχία, και θα είναι προς την κατεύθυνση να βγούμε από την επιτροπεία με το τοπίο να είναι μετά διαφορετικό για την οικονομία» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.