24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ: Η χώρα μου είναι κουρασμένη από τη βία




"Πάμπλο Εσκομπάρ ο Πατέρας μου" είναι ο τίτλος του βιογραφικού βιβλίου του γιου του μυθικού ναρκοβαρώνου από την Κολομβία, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να
μιλήσει ίσως για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές του 20ου αιώνα.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ που έγινε ξανά διάσημος μετά τον θάνατο του το 1993, μέσω των τηλεοπτικής σειράς του Netflix, περιγράφεται μέσα από το βιβλίο του Χουάν Πάμπλο, που είδε τον πατέρα του να πεθαίνει όταν ήταν μόλις 16 ετών.
  Απο  το   http://www.thessnews.gr
"Τα βιβλία που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για τον πατέρα μου είναι πολιτικά επηρεασμένα. Εγώ ήθελα να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή και τον θάνατο του πατέρα μου για να πω αλήθειες και όχι ψέματα, με σεβασμό πάντα στα θύματα του πατέρα μου",

είπε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε βέβαια η εξιστόρηση της ζωής του Πάμπλο Εσκομπάρ είναι δύσκολο να γίνει με ουδέτερο τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και τώρα στην Κολομβία υπάρχει κόσμος που τον λατρεύει ή τον μισεί.
Μιλά για τις δραματικές στιγμές που βίωσε

Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ μίλησε για τις δραματικές στιγμές μετά τον θάνατο του πατέρα του από τις Κολομβιανές αρχές, αφού όπως είπε θεωρούνταν ο ίδιος μελλοθάνατος, καθώς το καρτέλ του Κάλι ήθελε τον θάνατο του υπό τον φόβο εκδίκησης όταν ενηλικιωθεί.
Τα λάθη της σειράς

Αναφερόμενος στη σειρά που έκανε ξανά διάσημο τον πατέρα του, το Narcos, επισήμανε ότι υπήρχε εξιδανίκευση της βίας, κάτι το οποίο όπως είπε δεν είναι καλό, αφού δεν μεταφέρεται πραγματικά το τι σημαίνει πραγματικά ένα καρτέλ κοκαΐνης. 

Όπως είπε βέβαια υπάρχουν αρκετά λάθη στη σειρά, τα οποία επισήμανε κάποια στιγμή στη σελίδα του στο Facebook, ωστόσο η πραγματική αλήθεια γράφεται όπως είπε ο ίδιος στο βιβλίο που εξέδωσε και είναι το δεύτερο που έγραψε και αφορά τον πατέρα του.

Ακόμα φοβάμαι

Ο φόβος αποτελεί όπως είπε ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ τον συνοδοιπόρο του, ωστόσο δεν τον αφήνει να κυριαρχήσει στο μυαλό του. Όπως είπε όμως η πατρίδα του η Κολομβία έχει κουραστεί από τη βία, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει πως είναι πιο χαρούμενος από ποτέ, γιατί προσέγγισε παλιούς εχθρούς του πατέρα του και κατάφερε ενός είδους ανακωχής.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || zavliaris@gmail.com