24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Ο Τσίπρας αποφάσισε... Συμφωνία αλλιώς εκλογές


Λίγες ώρες πριν το καθοριστικό Eurogroup της Δευτέρας δεν φαίνεται να έχουν μεταβληθεί και πολλά ως προς την διαπραγμάτευση...

Η τηλεδιάσκεψη που
ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.....

εργασιακά, ΕΝΦΙΑ και ενεργειακά δύσκολα θα κλείσουν χωρίς, άνωθεν, πολιτικές, παρεμβάσεις.


Η μη συμφωνία οδηγεί σε εκλογές
Αν, βέβαια, οι Μέρκελ - Σόιμπλε αποφασίσουν να μην κλείσει πολιτικά η διαπραγμάτευση οδηγούν το ΣΥΡΙΖΑ σε αναγκαστική έξοδο από την κυβέρνηση και πολιτικό μαρασμό. Χωρίς συμφωνία η χώρα θα παραπαίει, περιμένοντας το αδιέξοδο -Ιούλιο θα πρέπει να πληρώσει 7,4 δισ. ευρώ που δεν υπάρχουν. Μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες ή χρεοκοπία, γεγονός που όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση θα αποτρέψουν οι δανειστές. 


"Η κυβέρνηση", μας λέει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, "δεν θα έχει καμιά εναλλακτική λύση. Η οικονομία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, οι αντιδράσεις των πολιτών θα οξύνονται. Θα στήσει κάλπες για να... φύγει"!

Το Eurogroup της Δευτέρας είναι κρίσιμο γιατί δεν υπάρχει, πλέον, χρόνος για "διορθωτικές" κινήσεις. "Το κλείσιμο της αξιολόγησης οδηγεί σε ήρεμες διαδικασίες χωρίς εξάρσεις: δόση, ποσοτική χαλάρωση, έξοδος στις αγορές και ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον για ενάμιση με δυο χρόνια ακόμα. \\\


Όχι ανέφελα. Με συγκρούσεις και πισωγυρίσματα. Ακόμα και η θετική κατάληξη θα έχει μεγάλες δυσκολίες" όπως περιγράφει το ευχολόγιο της κυβέρνησης, στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε με κομμένη την ανάσα θα προλάβει η κυβέρνηση την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας, στις 27 Απριλίου, όπου και θα αποφασιστεί η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, εφόσον υπάρχει συμφωνία.

Η μη συμφωνία οδηγεί, μαθηματικά, σε εκλογές και σε κυβέρνηση ΝΔ, αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση και σημειώνουν "Οδηγεί, όμως, και σε αρνητική πορεία την οικονομία. Όλοι γνωρίζουν ότι την στασιμότητα που βιώνουμε τώρα θα ακολουθήσει μεγάλη κατηφόρα της οικονομίας αν στηθούν κάλπες. 


Ποιον βολεύει; Κανέναν -ούτε την ΝΔ! Το δίλλημα, λοιπόν, των Γερμανών είναι σοβαρό: στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ με ότι σημαίνει η κάθε επιλογή τους"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου