24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Παρουσιάστηκε το έργο «Sense Zagori Project»


Την έναρξη της λειτουργίας του «Sense Zagori Project», ενός έργου που αφορά την προβολή και ανάπτυξη της περιοχής του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής, παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο
Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (Zagori Excellence Network).


To»Sense Zagori Project», όπως τονίστηκε στοχεύει στη συνολική επανεκκίνηση της περιοχής και την τοπική αειφόρο ανάπτυξη μέσω σύγχρονων εργαλείων που:
– διεκδικούν τη διασύνδεση με το παγκόσμιο χωριό προσβλέποντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας
– προσφέρουν ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών

– δημιουργούν ευκαιρίες για αύξηση επισκεψιμότητας


– συνθέτουν μια νέα δυναμική ταυτότητα για την περιοχή.
Το έργο θα υλοποιηθεί σε δυο φάσεις και περιλαμβάνει σειρά δράσεων που καθιστούν το Ζαγόρι φιλικότερο για τον επισκέπτη, περισσότερο συναρπαστικό, ψηφιακά αναβαθμισμένο και ενημερωτικά πληρέστερο.

Εκτιμάται ότι το «Sense Zagori Project», θα δώσει υπεραξία στην περιοχή δημιουργώντας κίνητρα επίσκεψης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 10% ετησίως για τα 5 πρώτα χρόνια.
Την ίδια στιγμή αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση της απασχόλησης και ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι δράσεις της πρώτης φάσης υλοποίησης του «Sense Zagori Project» περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την υλοποίηση ψηφιακής εφαρμογής (Sense Zagori App) όπου μέσω αυτής δίνονται πληροφορίες στον επισκέπτη της περιοχής για την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.