24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

....έχουν «άρωμα» εκλογών.....τα εγκαίνια έργων που κάνει σχεδόν κάθε εβδομάδα.


Μπορεί, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο πρωθυπουργός να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές, γιατί αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όμως μια σειρά από κινήσεις του δείχνει ότι δεν το έχει βγάλει από το μυαλό του και πως είναι ένα από τα σενάρια που «παίζουν».

Ο λόγος είναι απλός: Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι το σύστημα που δεν τον θέλει στα πόδια του θα επιχειρήσει να τον στριμώξει κι άλλο.

Ηδη, οι πρώτες βολές Σόιμπλε, ο οποίος του ζήτησε να πάρει πρώτα τα μέτρα και μετά να γίνει συζήτηση για το χρέος, είναι ενδεικτικές του κλίματος που πρόκειται να διαμορφωθεί στα... προσεχώς. Ο πρωθυπουργός το γνωρίζει καλά και γι’ αυτό στα... κρυφά έχει φέρει μια σειρά από νομοσχέδια (με χαρακτηριστικότερο το δασικό) που έχουν «άρωμα» εκλογών, όπως και τα εγκαίνια έργων που κάνει σχεδόν κάθε εβδομάδα. 

Το θέμα είναι εάν και πότε θα αποφασίσει να ρίξει τη ζαριά των εκλογών, καθώς ξέρει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για εκείνον. Την ημερομηνία και τον χρόνο ψάχνει, μια και γνωρίζει ότι, μόλις οι πολίτες συνειδητοποιήσουν στις τσέπες τους τι σημαίνουν αυτά που συμφώνησε στη Μάλτα, θα τον εγκαταλείψουν και οι έσχατοι των Μοϊκανών. Διότι ο λογαριασμός της Μάλτας είναι σοκαριστικός, όσο κι αν επιχειρείται να κρυφτεί κάτω από την πόλωση και τη δήθεν επιτυχία των αντιμέτρων.

Μόνο επιτυχία δεν είναι, από εκεί που έλεγες δημόσια «ούτε ένα ευρώ μέτρα», να επιστρέφεις από το νησί των ιπποτών με μέτρα 3,6 δισ. Και μάλιστα, με μέτρα που στοχοποιούν κατά βάση ανθρώπους οι οποίοι πάνε στις κάλπες είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε γιατί θέλουν να τιμωρήσουν όσους τους εξαπάτησαν. Τέτοιοι πολίτες είναι και οι συνταξιούχοι, που, αν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα δουν τις συντάξεις να πέφτουν ακόμη χαμηλότερα και την απόγνωσή τους να μεγαλώνει, καθώς θα χάσουν και από τη μείωση του αφορολογήτου. 

Ο εφιάλτης του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην πιέσουν οι δανειστές ώστε τα μέτρα να έρθουν πιο μπροστά, δηλαδή από το 2018. Γιατί οι απαιτήσεις τους για πλεόνασμα 3,5% είναι κάτι παραπάνω από ανέφικτες. Αρα θα διαπιστώσουν εκεί, προς την άνοιξη του 2018, τη νέα «μαύρη τρύπα» που θα δημιουργηθεί και υποχρεωτικά θα απαιτήσουν να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα του 2019 (δηλαδή, περικοπές συντάξεων).

 Και τότε οι εκλογές δεν θα είναι απλώς ήττα, αλλά πανωλεθρία. Αυτό είναι το δίλημμα που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό και λέμε ότι το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν είναι τόσο μακρινό. 

Το ερώτημα είναι πόσο το έχουν συνειδητοποιήσει στην Πειραιώς. Διότι άλλο να επαναλαμβάνεις καθημερινά το αίτημα των εκλογών (ξορκίζοντας μέσα σου το κακό) και άλλο να σου πέσει στα χέρια η καυτή πατάτα και να έχεις να διαχειριστείς την κληρονομιά που θα σου αφήσουν. Γι’ αυτό ρωτάμε και ξαναρωτάμε: Σίγουρα εκεί στη Ν.Δ. είναι έτοιμοι (όχι για τις εκλογές, αλλά) για την επόμενη ημέρα; Διότι τότε θα κριθεί στην πραγματικότητα το διακύβευμα, που είναι το ποιοι και για ποιους μπορούν να γίνουν παρένθεση.

Τα άλλα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Οσο για εσάς, αγαπητοί αναγνώστες, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να έχουμε! Και, αφού δεν μπορούμε την υλική, ας διασφαλίσουμε την πνευματική.

Νίκος Ελευθερόγλου