24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Τζανακόπουλος... Συμφωνήσαμε για αφορολόγητο και μειώσεις σε συντάξεις


«Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» δεν μπορούμε να τον έχουμε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» δεν μπορούμε να τον έχουμε, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παράλληλα παραδέχθηκε ότι «κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν δυσκολίες για επιχειρήσεις και πολίτες που βιώνουν μια κατάσταση αβεβαιότητας για την οποία δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είπε ότι «υπάρχουν πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη και λύση» ενώ σχολιάζοντας τη βραδινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει έκτακτη σύνοδο κορυφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ήθελε να δώσει μήνυμα ότι και η ελληνική πλευρά και οι εταίροι βρίσκονται σε τροχιά συγκλίσεων ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει κάποια 

ανατροπή».Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει αν το σενάριο που εξετάζεται είναι να μειωθούν οι συντάξεις το 2019 και το αφορολόγητο το 2020 ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεν έχω δυνατότητα να κάνω σχόλια για επιμέρους στοιχεία της διαπραγμάτευσης. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η συμφωνία του Φεβρουαρίου έχει να κάνει με 1% αρνητικά και θετικά μέτρα για το 2019 και το αντίστοιχο για το 2020. Το ποια θα είναι αυτά θα ανακοινωθεί επισήμως όταν υπάρξει τελική συμφωνία».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν υπάρχει σενάριο για παράταση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «απίθανο το σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία και να προκηρυχθούν εκλογές».

«Έχουμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση. Όταν το ΔΝΤ ζητούσε 4,5 δισ. ευρώ και φτάνουμε τώρα στα 4,5 δισ. μέτρων και αντίμετρων, θα τα δείτε στη Βουλή όταν έρθουν τα νομοσχέδια» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επανήλθε, επίσης, στο σενάριο των προσχηματικών εμποδίων για να μην ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση λέγοντας ότι «από το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη έβαζε το ΔΝΤ θέματα για συνταξιοδοτικό και μείωση αφορολογήτου. Εμείς είχαμε πει ότι δεν είχαμε λόγους να μπουν αυτά τα θέματα ωστόσο επανήλθε εκ μέρους Γερμανίας και Ολλανδίας ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ και δόθηκε δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ. Τυπικώς έφυγε μια επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών (σ.σ. για να συμμετέχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα) αλλά ξέρετε ποια είναι η πραγματικότητα».

Όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των κατασχέσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δίνουμε μάχη γιατί οι απαιτήσεις των δανειστών είναι συνεχώς η αυστηροποίηση του συστήματος για τις κατασχέσεις».

Κληθείς τέλος να τοποθετηθεί για τον «χριστουγεννιάτικο μποναμά» που πήραν βουλευτές όπως ο Μάκης Μπαλαούρας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το σύστημα στήθηκε με τον τρόπο αυτό «γιατί υπήρχε χρονικός περιορισμός. Γι' αυτό ήταν έτσι το σύστημα και πήραν χρήματα και αυτοί που δεν τα δικαιούνταν».