24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Βιάζεται για τη συμφωνία η κυβέρνηση.... Σε εξέλιξη η κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η κοινή γνώμη έχει «χωνέψει» το επώδυνο μέρος της συμφωνίας με τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου

Στην ξαφνική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς, δηλαδή, δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού
στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή.


Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει μέσα στον Μάιο όλη τη σχετική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να περάσει στην επόμενη φάση. Έτσι κι αλλιώς το επώδυνο μέρος της συμφωνίας με τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου (αλλά και την πώληση κομματικού της ΔΕΗ), θεωρείται από τους κυβερνώντες ότι έχει «χωνευτεί» από την κοινή γνώμη και επιπλέον επειδή θα αφορά την περίοδο για μετά το 2018, δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Τουναντίον θα μπορεί να κυβέρνηση να πλασάρει ως επιτυχία τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, έστω κι αν αυτή αρχίσει πρακτικά επίσης μετά το 2018.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να διαμορφώσει ένα πολιτικό περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις κυβερνητικές δράσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η εφαρμογή του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, με δράσεις πέραν του μνημονιακού πλαισίου και χωρίς τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς που θέτουν οι δανειστές.

Επισήμως το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει ατζέντα, καθώς ούτε στη σχετική ανακοίνωση υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά, ούτε και οι περισσότεροι υπουργοί έλαβαν αναλυτική ενημέρωση για τα όσα θα συζητηθούν. Υπό αυτή την έννοια, το ενδιαφέρον για τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός αυξάνεται.

Θεωρείται πάντως ότι έτσι κι αλλιώς αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και οι κινήσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Και βέβαια θα συζητηθούν και θέματα που σχετίζονται με την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταγραφούν οι δράσεις σε τομείς που δεν σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση και να δοθεί το σήμα ότι από εδώ και στο εξής ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα είναι η καθημερινότητα των πολιτών.