Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Βενεζουέλα: Ακόμη δύο νεκροί σε διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο


Ένας 13χρονος και ένας 36χρονος σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Μπαρκισιμέτο, στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν χθες οι εισαγγελικές αρχές.

Την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Τρίτη δύο φοιτητές 19 ετών τραυματίστηκαν θανάσιμα από σφαίρες στη διάρκεια διαδηλώσεων, σύμφωνα με τις αρχές.
Η εισαγγελία ανέφερε ότι τα δύο νέα θύματα «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», ενώ δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζζωή τους. Ο αριθμός των νεκρών αφότου άρχισαν οι νέες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, την 1η Απριλίου, ανήλθε στους τέσσερις.


Λίγο νωρίτερα χθες, η αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός εφήβου. Ο Αλφόνσο Μαρκίνα, βουλευτής της αντιπολίτευσης, έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter: «Μόλις μου επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός εφήβου 14 ετών, του Μπραγιάν Πρινσιπάλ, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα», στο Μπαρκισιμέτο. Ο ίδιος κατηγόρησε ομάδες ένοπλων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση για τον θάνατο του εφήβου.

Οι αντιτσαβίστας, οι πολέμιοι της κυβέρνησης (από το όνομα του πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες) έχουν ξεσηκωθεί μετά την απόφαση στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για μια δεκαπενταετία σε βάρος ενός από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, του Ενρίκε Καπρίλες, που είχε ηττηθεί από τον Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές του 2013.

Η κατάσταση είχε ήδη ενταθεί τις προηγούμενες μέρες όταν το Ανώτατο Δικαστήριο, που φέρεται να πρόσκειται στον Μαδούρο, ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα τις εξουσίες του κοινοβουλίου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή πριν η απόφαση ακυρωθεί 48 ώρες αργότερα.

Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις τη 19η Απριλίου. Κατά τον Φρέντι Γκεβάρα, έναν από τους ηγέτες των αντιτσαβίστας, θα πρόκειται για την «μητέρα όλων των διαδηλώσεων». Την ίδια ημέρα, εθνική εορτή, οι τσαβίστας καλούν επίσης σε μια «μεγάλη κινητοποίηση» στο Καράκας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP